Dobrindt Planlarından Vazgeçme Niyetinde Değil

Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU), CDU’lu Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin otoyol ücreti ile ilgili sakıncalarının yersiz olduğunu belirtti. Dobrindt, “Otoyol ücreti kazanç...

Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU), CDU’lu Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin otoyol ücreti ile ilgili sakıncalarının yersiz olduğunu belirtti.

Dobrindt, “Otoyol ücreti kazanç sağlayacağı kesin, önemli miktarda bir kazanç.” dedi. Bilindiği gibi maliye bakanlığında otoyol ücreti değerlendirildiği ortaya çıkmıştı. Bu değerlendirmede karayolların ücretli kılınması için yeniden yapılanma giderleri düşük hesaplanmış olabileceği, bu bakımdan otoyol ücreti devlet kasasına ek gelir sağlayacağına yük olabileceği dile getirilmişti.

Aynı değerlendirmede Federal İçişleri Bakanı Maiziere’nin de otoyol ücreti ile ilgili anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı olabileceğini sakıncalarını dile getirdiği belirtilmişti. Dobrindt, Baverya’daki Abensberg’de yaptığı bir konuşmada mevkidaşı de Maiziere’nin de sakıncalarının yersiz olduğunu ifade ederek, “Planımda değişiklik yapacak bir şey yok” dedi. Diğer taraftan ise CSU’nun otoyol ücreti planına Brandenburg’daki CDU teşkilatından tepki geldi.

Bu hafta sonu seçime gidecek eyaletteki CDU’nun lideri Michael Schierack, “Elinizi küçük sokaklardan çekin! Özellikle de sınır bölgelerindeki Brandenburg için önemli olan karayolları etkilenmemeli.” diye Tagesspiegel’e açıklamada bulundu. CSU Başkanı, Bavyera Başbakanı Horst Seehofer ise otoyol ücretinden taviz vermek istemiyor. CDU’dan otoyol ücretine yönelik eleştiriler dinmezse Thüringen ve Brandenburg seçimlerinden sonra “daha açık” konuşacağını belirten Seehofer, Bild’e “Biz FDP değiliz.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri