Dobie ile yollar ayrıldı

Torku Selçuk Üniversitesinde, yabancı transferinde sona gelindiği açıklandı

Erkekler 2. Ligi’nde şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak isteyen Torku Selçuk Üniversitesi’nde, yabancı transferinde sona gelindiği açıklandı. Başarılı performansıyla taraftarın sevgisini kazanan Dobie ile yollarını ayırdı.

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak isteyen Torku Selçuk Üniversitesi’nde, yabancı transferinde sona gelindiği açıklandı. Sarı-mavili kulübe yakın kişilerden alınan bilgiye göre 2 Amerikalı oyuncuyla her konuda anlaşma sağlandığı öğrenildi. 1 ve 2 numara pozisyonda görev yapan Amerikalı oyuncuların menajeriyle bugün bir kez daha görüşme yapılacağı, anlaşma sağlanması halinde de oyuncularla sözleşme imzalanacağı belirtildi. Sarı-mavililer ayrıca geçtiğimiz sezon başarılı performansıyla taraftarın sevgisini kazanan Dobie ile yollarını ayırdı.

Torku Selçuk Üniversitesi, 2 Amerikalı oyuncunun yanı sıra yerli transferde de çok iyi bir ismi kadrosuna katmak istiyor. Bu konuda tecrübeli bir oyuncuyla temas halinde olduğu öğrenilirken, bu transferinde birkaç gün içinde netlik kazanması bekleniyor. Öte yandan sarı-mavili temsilcimizde idmanlar da sürüyor. Günde çift idman yaparak sezona hazırlanan temsilcimizde, ilk etap hazırlığı 17 Temmuz’da sona erecek. Bayram tatilinin ardından ise Zonguldak kampı başlayacak.

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde 2012-2013 sezonunun fikstürü ve Federasyon Kupası kuraları çekildi. Buna göre lig yeni sezonda 16 takım ile oynanacak. 6 Ekim’de başlayacak olan yeni sezonda ilk hafta maçları şöyle: Genç Telekom Pi Okulları-İzmir BŞB, Maliye Milli Piyango-Akhisar Belediye, Best Balıkesir-Trabzonspor, İstanbulspor-Pertevniyal, Gelişim Koleji-Başkent Gençlik, Vestel-Final, Selçuk Üniversitesi-Bandırma Kırmızı, Uşak Üniversitesi-Söğütsen Seramik. Takımlar açısından lig öncesi hazırlık maçları oynamak adına büyük önem taşıyacak olan ve bu sezon ilk kez uygulanan TB2L Federasyon Kupası ise 3’erli 6 grup halinde 18 Eylül’de başlayacak. Grup birincilerinin bir üst tura yükseleceği Federasyon Kupası’nda gruplar şöyle: A Grubu: Darüşşafaka, Uşak, Başkent, B Grubu: Bandırma Kırmızı, İzmir BŞB, Best Balıkesir, C Grubu: Vestel, İstanbulspor, İstanbul BB, D Grubu: Final, Genç Telekom Pİ Okullları, Söğütsen, E Grubu: Akhisar, Selçuk Üniversitesi, Maliye Milli Piyango, F Grubu: Gelişim, Trabzon, Pertevniyal.

Torku Selçuk Üniversitesi transfer bombalarını arka arkaya patlatmaya devam ediyor. Önceki gün Orçun Göllü’yü renklerine bağlayan Sarı-Mavililer son olarak Edirne Olin’in oyun kurucusu Fırat Töz ile bir yıllık sözleşme imzaladı. 1991 İzmir Doğumlu 1.88 metre boyunda ki Fırat, İzmirspor’da basketbola başladıktan sonra Tuborg ve Tofaş takımlarında oynamıştı. 14-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında İspanya'da gerçekleştirilen 2011 FIBA Avrupa 20 Yaş Altı Basketbol Şampiyonası'na katılan Türkiye 20 Yaş Altı Erkek Millî Basketbol Takımı'nın kadrosunda yer alan başarılı oyun kurucu bu turnuvada maç başına 2,3 sayı 1,4 ribaund 1,2 asist ortalaması yapmıştı. Kulüp As Başkanlarından Ahmet Özen Yeni sezonda takımın arzulanan hedefe ulaşabilmesi için yönetim olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını söyledi.

SPOR SERVİSİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri