Dizi, kitap sattırıyor

Kurtlar Vadisi dizisinde Türk Peygamber Bozkır’ın Sırrı, Derin Devlet, Ruhun Deşifresi gibi kitapların isimlerinin geçmesinin ardından bu kitaplara olan talebin arttığı belirtildi



Öğrenci nüfusu ile orantı kurulduğunda kitap satışlarının daha düşük olduğunu söyleyen Rampalı Çarşı’daki kitapçılar, kitap okuma oranını ve kitap satışlarını artırmak için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Rampalı Çarşı içerisinde bulunan iş yerinde kitap satışı yapan Emre Karan, “Sınav dönemi yaklaştığında sınavlara yönelik olan kitaplar daha çok satılıyor. Konu anlatımlı ALES, KPSS, ÖSS, ÖYS, SBS, DGS ve benzeri hazırlık kitapları ile bunların soru bankaları çok satılıyor. Bunun yanında Hz. Mevlana’yı anlatan kitaplar ve diziye uyarlanmış olan kitaplar daha çok ilgi görüyor. Bunun yanında Ergenekon’u, demokratik açılım sürecini ve benzeri son dönem siyasi olaylarını anlatan kitaplar da ilgi görenler arasında yer alıyor” dedi.
KİTAP SATIN ALINMIYOR, KİRALANIYOR
Kitap okuma oranını artırmak için uzun zamandır kitap kiralama kampanyasını sürdürdüklerini belirten Emre Karan, “Bütçesinden kitap satın almaya pay ayıramayan müşterilerimiz için kitap kiralama sistemini kurduk. Bu sistemle, müşterimiz 5-10 TL arasında bir kitabı satın alıyor. Aldığı kitabı okuduktan sonra bize veriyor. 1-1,5 TL daha ücret ödeyerek, 30 gün süreli başka bir kitap kiralıyor. Böylece bütçesinden daha az pay ayırarak daha çok kitap okuyabiliyor. İş yerimiz artık müşterinin bir nevi kütüphanesi oluyor” ifadelerini kullandı.
İNSANLAR POPÜLER GÖRDÜKLERİNE SÜRÜKLENİYOR
Rampalı Çarşı’da kitap alım satımı yapan esnaflardan Ali Bulgurcu da insanların son siyasi olaylarla ilgili kitaplara yönelmekle birlikte, popüler gördüklerinin peşinde sürüklendiklerini söyledi. Bir televizyon kanalında yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisinde Türk Peygamber Bozkır’ın Sırrı, Derin Devlet, Ruhun Deşifresi gibi kitapların isimlerinin geçmesinin ardından bu kitaplara olan talebin arttığını söyleyen Ali Bulgurcu, “Bu kitaplardan bazıları birkaç yıl önce piyasaya çıkmıştı ama, aşırı yoğun bir talep yoktu. Dizide reklamının yapılmasının ardından kitabı merak eden satın almaya başladı. Yani bilinçli ve düzenli olarak kitap okuyanların sayısı çok az” dedi.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri