Diyarbakırlı Stk'lar, Kente Sığınan Ezidileri Ziyaret Etti

Diyarbakır’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları Irak’tan kaçarak Diyarbakır’a sığınan 178 kişiden oluşan 29 Ezidi aileyi ziyaret etti. STK’lar adına açıklama yapan Muhammed Akar, IŞİD gibi zulüm yapan grupların İslam’la...

Diyarbakır’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları Irak’tan kaçarak Diyarbakır’a sığınan 178 kişiden oluşan 29 Ezidi aileyi ziyaret etti. STK’lar adına açıklama yapan Muhammed Akar, IŞİD gibi zulüm yapan grupların İslam’la ilgilerinin olmadığını dile getirdi.

Irak’ın Musul kentine bağlı Şengal bölgesinde Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütünün saldırılarından kaçıp Diyarbakır’a gelen ve Yenişehir ilçesindeki Sümer Park’taki konferans salonuna yerleştirilen Ezidileri, bazı sivil toplum kuruluşları ziyaret etti. STK’lar adına açıklama yapan Zeytindalı Barış Platformu Sözcüsü Muhammed Akar, Ezidilere karşı yapılanları kınadıklarını belirterek, "Irak’ta, Suriye’de, Kürdistan’da, birçok bölgede IŞİD’in katliamları neticesinde mağdur olmuş, zulüm görmüş, katledilmiş, çocukları öldürülmüş, kadınları maalesef köle pazarlarında satılan, zulüm altında inleyen bütün bu kardeşlerimizin acılarını paylaşmak üzere buraya geldik." dedi.

IŞİD gibi örgütlerin İslam diniyle hiçbir ilgisinin olmadığını ifade eden Akar, "IŞİD ve benzeri zulüm uygulayan grupların örgütlerin İslam ile bir ilgilerinin olmadığını ifade etmek istiyorum, şefkat ve merhamet dini olan İslam’la hiçbir şekilde bağdaşmayan, her ırktan her gruptan insanlara zulüm eden özellikle de Ezidilere zulüm eden bu grubu da kınadığımızı belirtmek istiyorum. Yezidi kardeşlerimizin yalnız olmadığını ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Ezidiler için yardım çağrısında bulunan Akar şunları söyledi: "Biz bütün kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bütün Yezidi kardeşlerimizi ziyaret edip dayanışma içerisinde bulunmalarını istiyoruz. Bugün acil olan şey, her türlü insani malzemedir. Bu bir insani meseledir, bu bir insani dayanışmadır. Yetkililer olsun, sivil toplum olsun, halk olsun insanların yardımlarını esirgememelerini istiyorum. Hepimiz bir gün zulüm ile karşı karşıya kalabiliriz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri