Diyarbakır’da Yüzlerce Öğrenci Staj Mağduru

Diyarbakır’da özel sağlık meslek liselerinde okuyan yüzlerce öğrenci, staj yapacak kurum bulamadıkları için mağdur olduğunu belirtti. Stajlarını tamamlamadan mezun olamayacak olan öğrenciler, muhatap bulamıyor. Diyarbakır Valiliği’ne...

Diyarbakır’da özel sağlık meslek liselerinde okuyan yüzlerce öğrenci, staj yapacak kurum bulamadıkları için mağdur olduğunu belirtti. Stajlarını tamamlamadan mezun olamayacak olan öğrenciler, muhatap bulamıyor.

Diyarbakır Valiliği’ne giden öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi, Milli Eğitim ise sorunun okuldan kaynakladığını öne sürdü. Öğrenciler, devlet okullarında okuyan bütün öğrencilerin Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanelere yerleştiğini ancak söz konusu özel liseler olunca bütün kurumların soruna ilgisiz kaldığını iddia etti.

Diyarbakır’da bir grup öğrenci, günlerdir yaşadıkları sorunun çözümü için Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Öğrencilerden Binevş Narin Altan, çiftte standartla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Öğrenci arkadaşlarıyla Diyarbakır Valiliği’ne gittiklerini ancak valiliğin kendilerini Milli Eğitim'e yönlendirdiğini belirten Altan, “Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, sorunun okulumuzdan kaynaklandığını iddia ediyor. Sağlık kurumları staj kontenjanı belirliyor fakat bizleri görmezden geliyorlar. Şu ana kadar 700 arkadaşımın staj yeri bulamadığını biliyorum.” dedi.

Öğrencilerden Baver Güney ise staj yeri bulmanın hem okulun hem de diğer kurumların sorumluluğu olduğunu söyledi. Öğrenciler, çevre illerde de benzer sorunların yaşandığını, ilgili bütün kurumların bir araya gelerek sorunu çözdüğünü hatırlattı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri