Diyarbakır'da Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Diyarbakır Valiliği sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını açıkladı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: " 442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle...

Diyarbakır Valiliği sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: " 442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için sokağa çıkma yasağı 09.10.2014 Perşembe günü akşam 18.00 ile 10.10.2014 günü Cuma sabah 06.00 arasında İlimiz Merkez Sur, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ilçeleri ile Silvan, Bismil ve Lice, Dicle ve Hani ilçeleri için olacak şekilde düzenlenmişti. Yeniden yapılan değerlendirme sonucu sokağa çıkma yasağı ilimiz genelinde tamamen kaldırılmış olup, vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz."

Diyarbakır'da 10 kişinin hayatını kaybettiği olayların bilançosu da açıklandı. Şehirde 124 binaya saldırı düzenlendi. Saldırılarda 14 resmi bina, 15 banka şubesi ve 34 okul tahrip edildi. Olaylarda ayrıca 27 özel, 20 resmi araç tahrip edilirken 5 parti binası, 36 tane de şehrin güvenliğini sağlamada kullanılan MOBESE kameralar zarar gördü. Olaylarda 116 kişi ise gözaltına alındı. Olaylarda zarar görenlerin başvurması halinde zararlarının karşılanacağı kaydedildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri