Diyarbakır’da Polise Üç Ayrı Silahlı Saldırı Yapıldı

Diyarbakır Valiliği, Bağlar ve Silvan ilçelerinde güvenlik güçlerine yönelik uzun namlulu silahlı saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren 4 kişinin yakalandığı, saldırganların aracında ise 3 adet Kaleşnikof...

Diyarbakır Valiliği, Bağlar ve Silvan ilçelerinde güvenlik güçlerine yönelik uzun namlulu silahlı saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren 4 kişinin yakalandığı, saldırganların aracında ise 3 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve 8 adet Kaleşnikof şarjörünün ele geçirildiği bildirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün gece 22.00 sıralarında Bağlar Polis Merkezi Amirliği önünde uygulama noktasından kaçan ve polise uzun namlulu silahlı saldırıda bulunan şahıslardan 2 kişinin yaralı olarak ele geçirildiği, kaçan 2 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Kaçan şahısların kullandığı 33 AFL 28 plakalı araç içerisinde yapılan ön incelemede 3 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 8 adet Kaleşnikof şarjörü (240adet fişek basılı), 150-200 adet Kaleşnikof mermisi, 5 adet el bombası, 2 adet Glock marka silah ve 2 adet şarjör, 3 adet Leşger olarak tabir edilen, terör örgütü mensuplarınca giyilen kıyafet ve 3 adet plaka yazılı olan bir kâğıt parçasının ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, Silvan ilçesi eski Bitlis Caddesi üzerinde TOMA aracını yakmaya çalışan gruba müdahale eden güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine; güvenlik güçlerinin karşılık vermesi neticesinde eylemi gerçekleştiren bir kişinin yaralı olarak yakalandığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca yine Bağlar ilçesinde görev yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerine yönelik uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen eylemin güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi üzerine saldırıda bulunan bir şahıs yaralı olarak yakalandığı bilgisi verildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri