Diyarbakır Valisi Kıraç: Hukuka Aykırı Davranış Varsa Gereği Yapılır

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bağlar ilçesinde Kürtçe ilkokulun eğitime başlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin Bağlar’da Kürtçe okulun açılışının yapılacağını hatırlatması üzerine Kıraç, böyle...

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bağlar ilçesinde Kürtçe ilkokulun eğitime başlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin Bağlar’da Kürtçe okulun açılışının yapılacağını hatırlatması üzerine Kıraç, böyle bir müracaatın kendilerine yapılmadığını anlattı.

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Vali Kıraç, ”Bugün bir bakkal dükkanı açmak isteyen bize müracaat ediyor. Böyle bir talep gelmedi. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız ve bakanlıklarımız var. Yani hukuka aykırı bir davranış varsa gereği yapılır ama şu an için böyle talep bize ulaşmadı.” dedi.

Diyarbakır'da, 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılışı programı, Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Açılış törenine Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın yanı sıra Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende Vali Mustafa Cahit Kıraç, öğrencilere ilk dersi verdi, kitap dağıttı.

Öğrencilere, başarılı bir sezon geçirilmesi temennisinde bulunan Kıraç, öncelikli işlerinin eğitim olduğunu söyledi. Kıraç, ”Bizim öncelikli işimiz eğitimdir. Eğitimde hiçbir mazeret başarısızlığın yerine geçemez. Günden güne hem derslik ihtiyacımızı gidermek hem de eğitim ve öğretimdeki müfredatı ezbercilikten uzak, çocuklarımız hayata ve geleceğe hazırlayan huzurlu bir ülkenin çocukları olarak yetişmelerini sağlamak adına öğretmenlerimize hizmet getirmeye gayret gösteriyoruz. Öğretmenlerimizden asıl beklentilerimiz şudur, öğretmenlerimizin üzerindeki yükün çok ağır olduğunu biliyoruz.“ diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim yılı ilkokul açılış törenine katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, anadilde eğitim için kentte okulların boykot edilmesi ile ilgili olarak şöyle dedi: “Daha yeni ders başladı. Girdiğimiz sınıfta hemen hemen eksik yoktu. Diyarbakır’ın şu özelliği vardır. Mevsimlik tarım işçisi olarak çok sayıda öğrenci velisi, annesi ve babası ile başka illerde çalışmaya gidiyor. Belli bir sürede gecikmeler olabilir. Şu an Diyarbakır’daki eğitim ve öğretimde ne kadar öğrenci ders başı yaptı. Çok ciddi bir eksiklik olacağını düşünmüyorum.“ CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri