Diyarbakır Baro Başkanı Elçi: Şiddetin Topluma Yayılması Tehlikelerin En Büyüğü

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, şiddetin sokağa inmesi ve topluma yayılması tehlikelerin en büyüğü olduğunu söyledi. Elçi, " Herkesi şiddetten ve özellikle de silahlı şiddetten uzak durmaya davet ediyorum." dedi. Diyarbakır Baro Başkanı...

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, şiddetin sokağa inmesi ve topluma yayılması tehlikelerin en büyüğü olduğunu söyledi. Elçi, " Herkesi şiddetten ve özellikle de silahlı şiddetten uzak durmaya davet ediyorum." dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ülke genelinde yaşanan şiddet eylemleriyle açıklamalarda bulundu, sağduyu çağrısında bulundu. Türkiye'nin yetkili makamlarındaki kişilerin rahatsız edici açıklamalarının öfkeye dönüştüğünün altını çizen Elçi, tüm kesimlerin protesto hakkını kullanırken özellikle silahlı şiddetten kaçınması çağrısında bulundu. "Kobani'yle ilgili Kürt toplumunda çok yoğun bir hassasiyet ve duygusal bir kırılganlık var." var diyen Elçi, Kürt toplumunun bir takım adaletsizliklerle birlikte bu kadar korumasız küçük bir toplum olan Kobani'yi, IŞİD gibi insanları boğazlayan ve kadınları tecavüz eden bir gücün saldırısı altında bırakıldığını kaydetti. Bunun yanında Türkiye'deki yetkililerin son günlerdeki rahatsız edici açıklamalarının bir öfkeye dönüştüğünü belirterek, "Bunu görmek gerekiyor. Ama toplum da duygularına hakim olmalı ve Kobani yararına olmayan davranışlardan uzak durması gerekiyor. Özellikle silahlı şiddetin topluma yayılması büyük bir tehlikedir. Sonu nereye varacağı belli olmayan çatışmalardan kaygı duyuyoruz. Bu gidişatın Kobani'ye de bir yararı yok, şiddetin sokağa inmesi ve topluma yayılması tehlikelerin en büyüğü. Sokağa ve topluma yayılan kontrolsüz ve nereye varacağı belli olmayan şiddet topluma felaketten başka bir şey getirmeyecek. Herkesi şiddetten ve özellikle de silahlı şiddetten uzak durmaya davet ediyorum." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri