Diyanet görevlilerinden kan bağışı

Konya İl Müftülüğü ve Merkez ilçe Müftülükleri personeli "Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları" çerçevesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Konya İl Müftülüğü ve Merkez ilçe Müftülükleri  personeli  "Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları" çerçevesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek verdi. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Hacıveysizade Camii önünde düzenlenen kan bağışı kampanyasında konunun önemine ait kısa bilgiler verirken başta kendi personeli olmak üzere herkesi kan vermeye davet etti.

Sağlığın insan için çok önemli olduğunu dile getiren Akpınar” Yüce Allah Kur’anı Kerim de “Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır”(Maide 32). Bu anlamda kan bağışı çok önemlidir"dedi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan kan bağışının, bundan sonraki zamanlarda devam etmesini  temenni eden Akpınar, "Kan verme imkânına sahip olan Din gönüllüsü personelimizin ve halkımızın da, bu konuda daha duyarlı olmalarını temenni ediyorum” diye konuştu. Kampanyada ilk kan bağışını, Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber yaparken İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arıkan, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Merkez Vaizi Bünyamin Uysal, İl Müftülüğü Personeli, Din görevlileri ve vatandaşlarının katılımıyla da kan bağışı kampanyası gün boyu devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri