Diyabetlilerde Akran Eğitimi projesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde başlatılan ve 23 ilde uygulanacak olan Diyabetlilerde Akran Eğitimi Projesi'nin Konya bölümünün 22 Aralık Perşembe günü yapılacağı bildirildi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde başlatılan ve 23 ilde uygulanacak olan Diyabetlilerde Akran Eğitimi Projesi'nin Konya bölümünün 22 Aralık Perşembe günü yapılacağı bildirildi.

Organizasyon Koordinatörü ve Türk Diyabet Vakfı 2. Başkanı ve Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Diyabet Vakfı Şubesi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği projenin eğiticilerin eğitimini kapsadığını belirtti.

Kaya, projede diyabet hastalarının eğitimlerinin yanı sıra diyabetlilerin alması gereken önlemlerin de ele alınacağını, amaçlarının diyabet hastalığının önlenmesi olduğunu vurguladı.

Proje kapsamında eğitime katılanlara sertifika verileceğini anlatan Kaya, 22 Aralık Perşembe günü Hekimevi'nde düzenlenecek toplantıya tüm diyabetlilerle birlikte vatandaşların da davetli olduğunu dile getirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri