Diva-Sen Genel Kurulunda İsrail lanetlendi

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Konya Şubesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
Diva-Sen Genel Merkez Binası toplantı salonunda icra edilen toplantıda konuşan Diva-Sen Genel Başkanı Hüseyin Demirci, İsrail’in Filistin’de yaptığı katliama değinerek, “Ben bu gün üzgün, mutsuz, kızgın ve karamsarım. İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamın sonucunda şehit sayısının 300’ü bulması, bizi derinden yaralamıştır. Katil Amerika’yı ve Siyonist İsrail’i lanetliyor, kınıyor, tel’in ediyorum. Ama Müslümanlara bir Kur’an-i Kerim’den bir ayet hatırlatmak istiyorum: ‘üzülmeyin, hüzünlenmeyin; eğer gerçekten inanıyorsanız, en üstün olan sizlersiniz.’ Burada Tayip Erdoğan hükümetine de seslenmek istiyorum: Bu katliamı yapan İsrail ile bütün anlaşmalarınızı iptal edin. Düşmandan korkmanın bir anlamı yok. Çünkü hak ile batıl er ya da geç karşı karşıya gelecektir” ifadelerini kullandı.
GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Konuşmasında gözyaşlarını tutamayan Demirci, dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Daha sonra Diva-Sen’in önemine değinen Hüseyin Demirci, “Diva-Sen olmasaydı eğer, bu gün Diyanet Kurumunda ‘ne şiş yansın ne kebap’ felsefesinde iki sendika olacaktı. Diva-Sen birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin tekrar kazanılması için çalışıyor” diye konuştu. Diva-Sen Genel Merkez Mali Sekreter Mustafa Fidan ise sendikalarının çok az sayıda bir üyeyle başladığını ve kısa bir zaman içinde önemli bir gelişme kat ettiğini söyledi.
Daha sonra Diva-Sen Konya Şubesi Yönetim Kurulu seçimleri gerçekleştirildi. Tek liste aday olarak giren, Yönetim Kurulu Başkan adayı, Mustafa Fidan ve yönetim kurulu üyeleri Ferşat Kocaman, Adem Kalaycı, Muhsin Özbakır, Kenan Eyigül, Hasan Akyavaş ve Mevlüt Atay Diva-Sen Konya Şubesi Yönetim Kurulu’na seçildi.
UĞUR ELMAS

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri