Dışişleri'nden, Irak Hükümeti İçin Memnuniyet Açıklaması

Abadi başkanlığında 8 Eylül'de kurulan Irak hükümetinde Kürt kökenli bakanların yemin ederek görevlerine başlaması memnuniyetle karşılandı.Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Savunma ve İçişleri bakanlıkları...

Abadi başkanlığında 8 Eylül'de kurulan Irak hükümetinde Kürt kökenli bakanların yemin ederek görevlerine başlaması memnuniyetle karşılandı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Savunma ve İçişleri bakanlıkları ile diğer boş bakanlıklara 18 Ekim'de Irak Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamalar neticesinde atamalar yapılmasını ve Kürt kökenli bakanların yemin ederek görevlerine başlamasını memnuniyetle karşılıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Bu önemli gelişmeyle, başından bu yana Türkiye’nin vurguladığı kapsayıcı yeni siyasi başlangıcın önemli bir aşamasının daha tamamlandığına işaret eden açıklamada, şöyle denildi:

“Son atamalar, yeni hükümetin, Irak'ın içinde bulunduğu IŞİD saldırılarıyla ortaya çıkan terör tehdidinin aşılmasının yanı sıra, bu tehdidin ortaya çıkmasına ve destek bulmasına sebep olan şartları düzeltme yolunda da gerekli adımları atmasını kolaylaştıracaktır. Mevcut terör ve güvenlik tehdidiyle mücadelede doğrudan sorumluluk taşıyan Savunma ve İçişleri bakanlıklarına yapılan atamalar, Irak güvenlik güçlerinin tüm Irak halkınca kucaklanacak ve desteklenecek şekilde yeniden yapılanması yönündeki çalışmalar bakımından da hayati önem taşımaktadır.”

Açıklama, Türkiye’nin, terör ve güvenlik tehdidiyle mücadelesinde Irak hükümetinin ve halkının yanında olmaya devam edeceği vurgulandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri