Dışişleri Uyardı, Chp Irak Heyetinde Azaltmaya Gitti

Dışişleri Bakanlığı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi Irak’taki güvenlik sorunuyla ilgili CHP’yi uyardı.

Dışişleri Bakanlığı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi Irak’taki güvenlik sorunuyla ilgili CHP’yi uyardı. Dışişleri’nin uyarısını dikkate alan CHP ise heyette yer alacak konukları riske etmemek için başta gazeteciler olmak üzere, Irak’a gidecek olanların sayısında büyük bir azaltma yaptı.

        CHP’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyaretiyle ilgili olarak ciddi güvenlik riskine dikkat çektiği ifade edildi. Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı bildiriminde, "Irak’taki Türkiye Büyükelçiliği'nin belli bir kapasitesinin bulunduğu ve kalabalık bir heyet için tahsis edebileceği imkanlara sahip olmadığı" kaydedildi. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Genel Başkanımız ciddi güvenlik riskine rağmen Irak’a gidecek ancak ciddi güvenlik riskiyle karşı karşıya olacağı bildirilen 54 gazeteci sayısını asgariye düşürmek zorunda kaldık." dedi.

        Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 -24 Ağustos günleri arasında Bağdat, Kerkük, Necef dahil olmak üzere, Irak’a yapacağı ziyaret konusunda Dışişleri Bakanlığı CHP Genel Başkanlığı’na bir yazı göndererek, dün Irak’ta çok sayıda bombanın patladığını, patlamalar sonucunda da çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini hatırlattı ve bu nedenle güvenlik konusunda ciddi risk bulunduğunu bildirdi.

        Dışişleri Bakanlığı'nın CHP Genel Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyaretinde güvenliğin Irak’a ait olduğu belirtilerek, "Büyükelçiliğimizin belli bir kapasitesinin bulunduğunun, kalabalık bir heyet için tahsis edebileceği imkanlara sahip olmadığının tekrar hatırlatılmasında yarar görülmüştür." denildi.

        Dışişleri’nin büyükelçiliğin imkanlarının kısıtlı olduğu ve kalabalık heyet için tahsis edebileceği imkanlara sahip olmadığı uyarısı üzerine CHP yönetimi bir değerlendirme yaptı ve can güvenliği riski konusundaki uyarıları dikkate alarak, Irak yönetiminin davetlisi olarak yapılacak ziyareti izlemek isteyen 54 gazeteci sayısını asgariye indirdi.

        Konuyla ilgili olarak bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, şunları kaydetti: "Dışişleri Bakanlığımız daha önce sözlü, bugün de yazılı olarak, Irak’taki büyükelçiliğimizin kısıtlı olanakları olduğunu belirtti ve ciddi güvenlik riskine dikkat çekti. Daha önce de Irak ziyaretine güvenlik riski nedeniyle karşı çıkışlardan haberdar olan Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, ciddi güvenlik riski uyarılarına rağmen geziyi iptal etmeyecek ve Irak’a gidecek. Ancak, heyette yer alacak konuklarımızı riske etmemek için başta gazeteciler olmak üzere, bizimle birlikte Irak’a gidecek olanların sayısında büyük bir azaltma yapmak durumunda kaldık." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri