Dışişleri, Müslümanların Mescid-i Aksa’dan Zorla Çıkartılmasını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişlerini engelleyen ve içeride bulunanların zorla çıkartılmasını şiddetle kınadı. Dışişleri, İsrail'i Müslümanların ibadet hürriyetlerini ihlal eden tutumuna son vermeye...

Dışişleri Bakanlığı, Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişlerini engelleyen ve içeride bulunanların zorla çıkartılmasını şiddetle kınadı. Dışişleri, İsrail'i Müslümanların ibadet hürriyetlerini ihlal eden tutumuna son vermeye davet etti.

Dışişleri’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "İsrail emniyet güçlerinin 8 Ekim günü İslam Aleminin mukaddes mabedi Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girişlerine engel olmasını, ibadet için Islam aleminin Mescid-i Aksa'da bulunanları zorla dışarı çıkarmasını, bu şekilde birçok Filistinlinin yaralanmasına sebep olmasını şiddetle kınıyoruz.

PROVOKATİF UYGULAMALAR HUZURSUZLUĞU VE GERGİNLİĞİ KÖRÜKLER

İsrail’in bütün İslam alemi bakımından özel bir konumu olan Harem-i Şerif ile ilgili olarak başvurduğu söz konusu provokatif uygulamalarının bölgede huzursuzluğu ve gerginliği körüklemesinden endişe ediyoruz. İsrail'i Müslümanların ibadet hürriyetlerini ihlal eden bu tutumuna son vermeye davet ediyoruz.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri