Dışişleri Bakanlığı'nın, Irak'ta Tehlikeli Adım Kaygısı

Dışişleri Bakanlığı, Irak Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafına güvenlik güçlerinin gönderilmesini kaygıyla izlendiklerini bildirdi. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin dün gece (10 Ağustos) Cumhurbaşkanı...

Dışişleri Bakanlığı, Irak Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafına güvenlik güçlerinin gönderilmesini kaygıyla izlendiklerini bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin dün gece (10 Ağustos) Cumhurbaşkanı Fuat Masum tarafından kendisine yeni hükümeti kurma görevinin verilmemesini gerekçe göstererek, anayasanın ihlal edildiğini; ordunun, aşiretlerin ve gönüllülerin kendi yanında olduğunu ileri süren beyanlarını, Irak'taki istikrasızlığı daha da derinleştirecek tehlikeli bir adım olarak görüldüğü ifade edildi.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafına güvenlik güçlerinin gönderilmesini de kaygıyla izlendiğine işaret edilen açıklamada, "Bu kritik süreçte tüm Iraklı liderleri Irak'ın anayasal bir devlet olarak birlik ve bütünlüğünü temsil eden Cumhurbaşkanı Masum'a tam destek vermeye davet ediyoruz. Irak'ın içinden geçmekte olduğu bu son derece hassas dönemde, başta Başbakan Maliki olmak üzere, Iraklı tüm liderlerin ülkenin önünü açacak bir yaklaşım benimsemeleri, Irak’ta kargaşa ortamını daha da derinleştirecek oldu bittilerden kaçınmaları hayati önem taşımaktadır. Esasen bu yöndeki gayretlere öncelikle tüm Iraklı kardeşlerimizin karşı çıkacağına inanıyoruz." denildi.

Son bölümde ise Türkiye’nin bu süreçte, Irak'taki tüm demokratik güçlerin yanında yer alacağı, Irak Anayasası temelinde yeni ve kapsayıcı bir hükümetin bir an önce kurulması çabalarına destek vermeye devam edeceği vurgulandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri