Dışişleri Bakanı'ndan Lübnan'da Kaçırılan Türk Pilotların Eşlerine Övgü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların ailelerini Dışişleri Bakanlığı'nda kabul etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların ailelerini Dışişleri Bakanlığı'nda kabul etti. Kabulün basına açık kısmında kısa bir konuşma yapan Davutoğlu, kaçırılan 2 Türk pilot Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın eşlerine duruşlarından ötürü kendilerini takdir ettiğini söyledi.

    Bakan Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların ailelerini kabul etti. Kabule pilotların eşlerinin yanı sıra bazı aile üyeleri de katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Davutoğlu, "Murat'ların muratlarına kavuşması, vatanlarına ailelerine kavuşması yönünde yoğun çaba sarf ediyoruz." dedi.

    Pilotların kaçırıldığı ilk gün, eşlerinin gösterdiği dirayetin kendisini çok etkilediğini belirten Davutoğlu, "Eşler olarak o kadar metanetli ve dirayetli ve devlete olan güveninizi ifade ederek tepki gösterdiniz ki bu her türlü takdirin ötesinde. Böyle zor durumlarda bizim milletimizin tek bir vücut olduğunu ailelerin tek bir vücut olduğunu devletimizin milletimizle bütünleştiğini cümle alem bilir. Bu konuda çok güzel bir örnek teşkil ettiniz, onun için takdirlerimi ifade etmek istiyorum." dedi.

    Davutoğlu ayrıca "Biz de bütün imkanlarımızla benzer durumlarda çok vatandaşımız ailelerine kavuştu inşallah murat kardeşlerimizi burada birlikte ağırlarız. Ben bu konuda biz sizlere güveniyoruz siz de bizim her türlü imkanla seferber olduğumuzdan emin olunuz. İnşallah hayırlı bir netice alacağımız konusunda tereddüdümüz yok." diye konuştu.

    Basının görüntü almasından sonra, görüşme basına kapalı olarak devam etti. Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Beyrut seferini yapan pilot Murat Akpınar ve ikinci pilot Murat Ağca Beyrut'ta kaçırılmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri