Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Karadağ’da Temaslara Başladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hırvatistan ziyaretinin ardından Karadağ’a geçerek, Budva’da Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve AB Bakanı Igor Luksic’le görüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hırvatistan ziyaretinin ardından Karadağ’a geçerek, Budva’da Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve AB Bakanı Igor Luksic’le görüştü.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, görüşmede, Türkiye’nin ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi hususunda kararlı olduğunun altını çizerek, son dönemde karşılıklı ziyaretlerin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacminin yeterli olmadığına işaret eden bakanlar, ticaret hacminin artırılması yönünde birlikte çalışılmasını kararlaştırdılar. Karadağ’da Türk yatırımlarının artması yönündeki beklentisini ifade eden Karadağ Dışişleri ve AB Bakanı Luksic, Ziraat Bankası’nın Podgorica’da şube açacak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Balkanlar’daki durumun da ele alındığı görüşmede, bölgesel işbirliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladılar. Bakanlar, Balkanlarda tüm bölge ülkelerinin yararına geniş ölçekli projeler üretilmesinin önemine işaret ettiler.

Bakanlar, ayrıca, Karadağ'ın önerisiyle başlatılan altı Batı Balkan ülkesi arasında yeni bir forum oluşturulmasına yönelik girişim hakkında görüş alışverişinde bulundular. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye’nin bölgesel işbirliğini geliştirecek her girişime destek vereceğini belirtti. Ancak, bölgesel işbirliği bakımından Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci’nin temel alınması gerektiğini, tekrardan veya bölgede gruplaşmalar olmasından kaçınılmasının yararlı olacağını kaydetti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri