Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Mazlum Milletlerin Sesi Olmaya Devam Edeceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mazlum ve mağdur milletlerin sesi olmaya devam edeceklerini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi(AKPM) Başkanı ve Avrupa Birliği(AB) Bakanı olduğu süre içinde her zaman mazlum...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mazlum ve mağdur milletlerin sesi olmaya devam edeceklerini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi(AKPM) Başkanı ve Avrupa Birliği(AB) Bakanı olduğu süre içinde her zaman mazlum milletlerin sesi ve soluğu olduğunu kaydetti.

    Mevlüt Çavuşoğlu, yeni hükümetin Meclis'ten güvenoyu almasını ardından Antalya'ya geldi. AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ile birlikte Serik ve Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, Serik ve Manavgatlıların baba dostu ilçeleri olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, ülkenin milli menfaatlerini koruma ve en güzel şekilde temsil etmek için var gücüyle çalışacağını söyledi.

    AKPM Başkanlığı ve AB Bakanlığı sürece dünyada mazlum milletlerin sesi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Mazlum milletlerin sesi ve soluğu olmaya devam edeceğim. Başta Gazze, Filistin, Arakan, Somali, Afrika ülkeleri ve yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sesleri olmaya ve haklarını korumaya devam edeceğiz." dedi.

    Parti teşkilatında 'Dışişleri Bakanlığı'ndan sonra sırada başbakanlık var' diyen partiliye Çavuşoğlu, "Makam ve mevkiler gelip geçicidir, önemli olan bizim dostluğumuz ve kardeşliğimizdir" ifadesini kullandı.

    "12 YILLIK SİYASİ HAYATIMIN EN ÖNEMLİ BAŞARISI GAZİPAŞA HAVALİMANI'DIR"

    Bakan Çavuşoğlu, 12 yıllık siyasi hayatı süresince bir çok başarılı çalışmaya imza attığını bunların içinde kendisini mutlu eden en önemli olanının Gazipaşa Havalimanı olduğunu söyledi. Havalimanın, Alanya-Gazipaşa Limanı'nın küçük bir grubun manipüle etmesinden başka hiç kimsenin rahatsız olmadığını belirten Çavuşoğlu, önemli olanın havalimanının daha geniş kapsamda hizmet vermesi olduğunu ifade etti. Bu bağlamda Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın terminalinin yapılacağını ve pistinin 500 metre uzatılacağını belirten Çavuşoğlu, Zafer Havalimanı'nın Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın kullandığı, yine aynı şekilde Ordu-Giresun illerinin 2 şehrinde kullandığını kaydetti. Bu tür ortak kullanımlı havalimanlarının başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde de olduğunu belirten Çavuşoğlu, havalimanının isminin Alanya-Gazipaşa ismi ile anılmasının Alanya, Gazipaşalılar yanı sıra hiç ismi geçmese de Anamurlularında memnun olduğunu söyledi.

    Çavuşoğlu, basın mensuplarının gündemle ilgili soru sormak istemelere karşı "Ziyarete geldik soru almıyoruz." diyerek İlçe Başkanlığı'ndan ayrıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri