Disiad, Ayten Elyasa’nın Bahçesini Yeniledi

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Ayten Elyasa Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nun bahçesini yeniledi. DİSİAD yönetim kurulu üyeleri bugün okulu ziyaret etti. Okul yönetimi...

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Ayten Elyasa Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nun bahçesini yeniledi. DİSİAD yönetim kurulu üyeleri bugün okulu ziyaret etti. Okul yönetimi işadamlarına plaket vererek teşekkür etti.

Okulun toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan DİSİAD Başkanı Burç Baysal, nisan ayında okulu ziyaret ettiklerini ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldıklarını belirterek, “Okul yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde okulun birinci derece ihtiyacı olarak okul bahçesinin restorasyonu olarak belirledik. Bu kapsam okul bahçesinin eğitime uygun hale getirilmesi için çalışmalarda bulunduk ve çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

Engelli olmanın bu çocukların kendi tercihlerinin olmadığını anlatan Baysal, bu anlamda herkesin sorumlu olduğunu söyledi. Baysal, “Eğitmenlerimiz engelli çocukların halka açık parklarda oynamaları konusundaki dezavantajdan bahsedince tüm yönetim kurulu olarak bu parkın yapılmasını üstlendik. İsteğimizde bu bedenlere katkı yapmak vardı bunu da gerçekleştirdiğimiz için son derece mutluyuz” diye konuştu. Diyarbakır’da yaşamın çok kolay geçmediğinin farkında olduklarını anlatan Baysal, “Amaç biraz da burada olup bulutlu geçen havamızı güneşlendirmek için böyle bir program yapmaya karar verdik.” dedi.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir ise eğitime desteğin büyük ya da küçük olmasının bir önemi olmadığını belirterek, “Önemli olan bir araya gelebilmek ve bu birlik ve beraberliği gösterebilmektir.” dedi. Diyarbakır’da özel sektörün eğitime desteğinin yeterli düzeyde olmadığını anlatan Demir, daha önce görev yaptığı bir ilçede esnaf ve işadamlarının desteğiyle 50 yıllık eğitime cevap verebilecek eğitim kurumlarını yaptıklarını kaydetti. Vali Yardımcısı Demir, “Diyarbakır’da 1,5 milyon nüfus var. Devletin girişimleri devam ediyor. 40’a yakın okul inşaatı var, bir kısmını bitirdik. Eğitime verilen önem açısından esnaf ve hayırseverlere çağrıda bulunuyorum, destek olalım.” diye konuştu.

Programın sonunda okul bahçesinde mini bir kokteyl düzenlendi. Zihinsel engelli öğrenciler ise konuklar için halay çekti. Programda okul yönetimi DİSİAD üyelerine plaket verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri