Dişe dokunur çözüm

Konya'nın da aralarında bulunduğu 29 ile Sağlık Bakanlığının diş hastanesi kurma kararı olumlu karşılandı. Konya'daki hastane 100 yataklı olacak ve Real bölgesine inşa edilecek
ORTODONTİDE YILLAR SONRASINA RANDEVU…
Ağız ve diş sağlığına ilişkin sorunlar, ülke genelinde kronik hâl aldı. Yoğun talep nedeniyle ağız ve diş sağlığı merkezleri, ihtiyacı karşılayamıyor, diş hekimliği fakültelerinde de ortodonti tedavisi için yıllar sonrasına randevu veriliyor. İnsan sağlığını etkileyen bu soruna, Sağlık Bakanlığı köklü çözüm üretmek için harekete geçti. Bakanlık, aralarında Konya’nın da bulunduğu 29 ile diş hastanesi kurma kararı aldı.

SELÇUKLU BELEDİYESİ TAKASLA YAPACAK
Konya’ya kurulacak diş hastanesini İl Özel İdare de destekleme kararı aldı. İl Sağlık Müdürlüğü diş hastanesi için Real bölgesinde bulunan bir arsayı, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binası karşılığında Selçuklu Belediyesi’nden takasla aldı. Real bölgesine kurulacak diş hastanesinin, 5-6 ay içerisinde temelinin atılması, 3 yıl içerisinde de inşaatının tamamlanması hedefleniyor.

HASTANE 100 YATAKLI OLACAK
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, 100 yataklı olacak hastanenin, ‘Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesi için çalıştıklarını belitti. Küçükkendirci, “Ünitelerin her birinde 4-5 yatak olacak. Hastalara ağız, çene ve diş ile ilgili cerrahi müdahaleler yapılarak etkin tedavi sağlanacak. İnsan sağlığı için diş sağlığı çok önemli” dedi.

Sağlık Bakanlığı, aralarında Konya’nın da bulunduğu 29 ilde diş hastanesi kuracak. İl Sağlık Müdürlüğü, hastanenin ‘eğitim ve araştırma’ amacına uygun olarak yapılandırılmasını amaçlıyor
 
Türkiye’de ağız ve diş sağlığına ilişkin sorunlar giderek büyüyor. Ağız ve diş sağlığı merkezleri, yoğun talep nedeniyle nitelikli tedaviye yönelemiyor, diş hekimleri hastalara yeterince zaman ayıramıyor. Diş hekimliği fakültelerinin ortodonti klinikleri ise, yığılma nedeniyle yıllar sonrasına randevu veriyor. Ağız ve diş sağlığına ilişkin sorunlar, sağlığı bozucu, hastalıkları tetikleyici etki yapıyor. Sağlık Bakanlığı, köklü çözüm üretmek amacıyla, 29 ilde diş hastanesi kurma kararı aldı. Diş hastanesi kurulacak iller arasında Konya’nın da bulunması memnuniyetle karşılandı. Öte yandan İl Özel İdare de, pazartesi günü Konya’ya kurulacak diş hastanesi için ödenek desteği sağlama kararı almıştı. İl Sağlık Müdürlüğü, Konya’ya kurulacak diş hastanesinin ‘Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesi için girişim başlattı.
100 YATAKLI OLACAK, BAHAR MEVSİMİNDE TEMELİ ATILACAK
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Diş Hastanesi’nin Real Alışveriş Merkezi civarına kurulacağını açıkladı. Selçuklu Belediyesi’nin mevcut binasının yakınında bulunan, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasını Selçuklu Belediyesi’ne vererek, karşılığında Konya Diş Hastanesi’ni yaptıracaklarını belirten Dr. Hasan Küçükkendirci, bu konuda takas anlaşmasının sağlandığını açıkladı. Dr. Küçükkendirci, “Ayrıca Aile Sağlığı ve Halk Sağlığı Merkezi de, şimdiki belediye binasının yanına yine belediye tarafından yapılacak” dedi. ‘Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ gibi hekimlere ihtisas sağlayan bir yapı hedeflediklerini kaydeden Dr. Hasan Küçükkendirci, şu bilgileri verdi: “Konya Diş Hastanesi yaklaşık 100 yataklı olacak. Ünitelerin her birinde 4-5 yatak olacak. Hastalara ağız, çene ve diş ile ilgili cerrahi müdahaleler yapılarak etkin tedavi sağlanacak. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürmemiz için Konya’da Diş Hekimliği Fakültesi’nin bulunması da bir avantaj. Hastane, 2011 Yatırım Programı’na girdi.”
Türkiye’de ağız ve diş sağlığının sürekli ihmal edildiğini kaydeden Dr. Hasan Küçükkendirci, şöyle devam etti: “Diş hastalıklarının, kalp krizinden böbrek yetmezliğine kadar birçok hastalığı tetiklediği biliniyor. Sindirim ağızdan başlıyor. Bu nedenle diş sağlığı çok önemli. Avrupa’da kriz öncesine kadar 6 ayda bir rutin diş bakımı zorunluydu.”
Dr. Hasan Küçükkendirci, 5-6 ay içerisinde Konya Diş Hastanesi’nin temelini atacaklarını sözlerine ekledi.
ÇETİN ORANLI

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri