Dış transfer şekilleniyor

Konya Şekerspor, dış transfer çalışmalarına bugünden itibaren başlıyor

Konya Şekerspor, dış transfer çalışmalarına bugünden itibaren başlıyor. Bugün dönmesi beklenen başkan Erence’nin yönetim kurulu ve teknik heyetle bir araya gelerek dış transfer ile ilgili önemli kararlar alması bekleniyor

 

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, dış transfer çalışmalarına bugünden itibaren başlıyor. Ligin sona ermesi ile birlikte uzun bir müddet suskun kalan yeşil-beyazlılar, öncelikle iç transferi sonlandırmak istiyor. Kaleci Ali Melih Özçelik ile anlaşarak, iç transferin startını veren yeşil-beyazlılar, teknik adam sorunu Metin Altınay’ı göreve getirerek bozdu ve ardından başarılı futbolcuları Murat Dilek ve Yusuf Akyel ile sözleşme tazeledi.

Dış transferi de bir an önce şekillendirmek isteyen yeşil-beyazlılar, kulüp başkanı Yavuz Erence’nin İtalya’dan dönmesini bekliyor. Bugün dönmesi beklenen başkan Erence’nin yönetim kurulu ve teknik heyetle bir araya gelerek dış transfer ile ilgili önemli kararlar alması bekleniyor. Yapılacak olan görüşmelerle birlikte alınacak olan kararlar önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak.

Konya Şekerspor’un iç ve dış transferde anlaşma sağladığı isimler e performansları ise şöyle. İç transferde golcü Murat Dilek ile yeniden anlaşan yeşil-beyazlılar, Mehmet Balban ve Yusuf Akyel’in sözleşmelerini birer yıl uzattı. Geride kalan sezonda Mehmet Balban 29 maçta forma giydi. Oynadığı bu maçlarda 6 sarı kart gören başarılı oyuncu 2 de gol kaydetti. 1989 yılında Afyonkarahisar’da doğan genç oyuncu futbola da Afyonkarahisar Demirspor’da başladı. 2001 yılında futbola başlayan Mehmet Balban 2005 yılına kadar Demirspor forması giydi. Bu yıl içinde ise Alanyaspor’a amatör olarak transfer oldu. Burada bir sezon amatör oynadıktan sonra 2006 yılında profesyonelliğe imza attı.  Bu tarihten sonra yaklaşık 4 sezon bu takımın formasını giyen Balban geride kalan sezon başında Konya Torku Şekerspor’a geldi.

Bu oyuncu ile tekrar anlaşan yeşil-beyazlı ekip Mehmet Balban’a 1 yıllık imza attırdı. Yusuf Akyel ise 1991 Çorlu doğumlu. Genç oyuncu 2001 yılında Çorluspor’da amatör olarak futbola başladı. 2006 yılına kadar Çorluspor forması giyen genç yetenek Fenerbahçe’ye transfer oldu. Bu arada 2 sezon amatör olarak futbol oynayan oyuncu bir başka büyük kulüp olan Galatasaray’a transfer oldu. Burada da amatör olarak oynayan genç oyuncu 2010-2011 sezonu başında Konya Torku Şekerspor’a transfer olarak profesyonelliğe ilk adımını attı. 31 mayıs itibari ile sözleşmesi biten oyuncu Şekerspor ile yeniden 1 yıllık sözleşme imzaladı. Yusuf Akyel sezon boyunca 8 maçta forma giydi. Genç yetenek Ziraat Türkiye Kupası maçında Beşiktaş’a karşı şık bir gol atmıştı. Akyel oynadığı sekiz maçta 2 de sarı kart gördü.

Konya Torku Şekerspor dış transferde de daha önce Spor Toto 2. Ligde mücadele eden Çorumspor’dan Eren Görür, Beypazarı Şekerspor’dan da Özgür Çelik ve Hüseyin İriç ile prensip anlaşması yaptı. Önümüzdeki günlerde flaş transferlere imza attırmak isteyen yeşil-beyazlılar şimdi de Karşıyaka’nın ön liberosu Olgay Coşkun ile temas halinde.  Tecrübeli futbolcuyu renklerine kazandırmak isteyen Şekerspor’un kesin anlaşma sağladığı futbolcuları yarın yurt dışında bulunan Kulüp Başkanı Yavuz Erence’nin dönmesiyle birlikte açıklaması bekleniyor. 

Konya Şekerspor Teknik Direktörü Metin Altınay, dış transferde arzu etikleri sporcuların maliyetlerinin yüksek olduğunu, bu nedenle aceleci davranmadıklarını söyledi. Transfer piyasasının önümüzdeki günlerde daha sakin bir görüntüye kavuşacağını belirten Altınay; “Bu nedenle çok aceleci davranıp önemli yanlışlar yapmak istemiyoruz.

Benim savaşçı kişilikli, sisteme uyacak ve başarıya aç oyunculara ihtiyacım var. Zaten Kulüp Başkanımız da yurt dışında. Önümüzdeki Pazartesi günü bazı oyuncuları Konya’ya davet edeceğiz. İsim vermek istemiyorum, çünkü fiyatlar birden bire artıyor. Hedefimiz birkaç yıldır kaçan Bank Asya 1. Lig fırsatını yeni sezonda kaçırmamaktır” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri