Dış ticaret fazlası, Konya’nın avantajı

Konya Dedeman Otel’de ING Bank tarafından düzenlenen “Biz Bize Sohbetler” toplantılarının ikincisi, yoğun ilgi gördü.
 Bankanın Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, KOBİ’lere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Bankanın Baş Ekonomisti Sengül Dağdeviren ise toplantıda Konyalı sanayicilere geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu. Dağdeviren “Döviz kurlarında meydana gelen dalgalanmalar Konya’yı fazla etkilemez, bu konuda rahat olmanızı isterim. Konya zaten dış ticaret fazlası olan bir ilimiz. Bu konuda endişesi olan sanayicilerimizin de yapmasını tavsiye edeceğim şey zaten belli; Türk lirasına yönelin” dedi.
“Biz Bize Sohbetler” ünlü ekonomist Asaf Savaş Akat’ın ekonomideki son gelişmeler konusundaki bilgilendirici yorumları, Ahmet Çakar’ın spor, bankacılık, siyaset konularına esprili bakış açısı ile getirdiği yorumlar katılımcılara eğlence dolu anlar yaşattı.
''KONYASPOR LİGİN ASANSÖR TAKIMI OLMAMALI''
Programa katılan eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar da Konya'ya 16 yıl önce geldiğini, kentin etkileyici bir değişim geçirdiğini belirterek, şunları söyledi: “Konya'nın 16 yıl önceki haliyle bugünkü hali, 1960'lı yıllardaki futbolla günümüz futbolu arasındaki farka benziyor. Mavi Tünel Projesi beni heyecanlandırdı. Kentte inanılmaz girişimci bir ruh var. Bazı alanlarda Avrupa'nın önemli şehirlerinden biri haline gelmiş. Ancak bir eleştirim var. Yılda 2 milyar dolar ihracat yapan 2 milyon nüfuslu bir kentin takımı ligin asansör takımı olmamalı... Bunu Bursa yapıyor, niye Konya yapmasın?”
Televizyoncu Saba Tümer'in yönettiği, Prof. Dr. Asaf Savaş Akad'ın da yer aldığı sohbet programına çok sayıda Konyalı sanayici ve iş adamı da katıldı.
Toplantı sonunda Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar ile Teknik Direktör Ziya Doğan’a birer plaket verildi.
İkincisi Konya’da gerçekleştirilen “Biz Bize Sohbetler” toplantılarının ilki 4 Kasım’da Bursa’da yapılmıştı. “Biz Bize Sohbetler”in bundan sonraki durakları ise 2 Aralık Kayseri ve 9 Aralık Gaziantep olacak. 
HAKAN ARMUTÇU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri