‘diş Hekimleri Günü’ Etkinliğinde Buluştular

Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) Ankara'daki diş hekimlerini 'Diş hekimleri günü' etkinliğinde bir araya getirdi. Etkinlikte konuşan USAF Başkanı Ekrem Yeter, diş hekimlerini Afrika'daki sağlık hizmetlerine destek vermeye davet...

Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) Ankara'daki diş hekimlerini 'Diş hekimleri günü' etkinliğinde bir araya getirdi. Etkinlikte konuşan USAF Başkanı Ekrem Yeter, diş hekimlerini Afrika'daki sağlık hizmetlerine destek vermeye davet etti.

Diş hekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe USAF Başkanı Doç. Dr. Ekrem Yeter, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülkadir Şengün, Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Güven katıldı.

Program, USAF'ın etkinliklerinin anlatıldığı kısa bir belgeselin gösterimiyle başladı. Daha sonra federasyonun faaliyet alanlarıyla ilgili bilgiler veren USAF Başkanı Doç. Dr. Ekrem Yeter, özellikle Afrika kıtasında yaptıkları gönüllü sağlık taramaları, ameliyat ve eğitim çalışmalarını anlattı. Türkiye’de başlattıkları sağlık taramalarını uluslararası alana taşıdıklarını hatırlatan Yeter, Afrika’daki pek çok ülkeye ulaşıp, yüzbinlerce hasta muayene ettiklerini ve binlerce ameliyat gerçekleştirdiklerini vurguladı. Afrika’da faaliyetlerinin kalıcı olması için sağlık eğitimi verdiklerini ve hastane kurduklarını bildiren Yeter, Afrika ülkelerinde tedavisi kolay olmasına rağmen katarak yüzünden insanların genç yaşta ömür boyu kör kalabildiğini anlattı. Afrika'da beyazlara karşı bir önyargı olmasına rağmen Türkiye'den gidenlerin hüsnü kabul gördüğünü hatırlatan Doç. Dr. Yeter, Afrikalıların Türkiye'den gidenlere ‘Bu beyazlar farklı’ gözüyle baktığını dile getirdi.

Türkiye’deki gönüllü doktorların desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Yeter, Afrika'daki ihtiyacı şöyle anlattı: "Gelişmiş ülkelerde problem olmaktan çıkmış, üstesinden gelinmiş nice problemler Afrika'da hayatı tehdit ediyor. İnsanların çok kolay bir şekilde ölmesine neden olabiliyor. Sıtma gibi bir hastalık salgınlarında on binlerce insanın ölmesine neden olabiliyor. Her sağlık kolundan insanımızın Afrika'da zor durumdaki bu insanlara yardım eli uzatması lazım."

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülkadir Şengün ise programda diş hekimliği mesleğinin önemini anlattı. Prof. Dr. Orhan Güven de çene yapısı ve sorunları hakkında sunum gerçekleştirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri