Dış atışlarda zayıf kaldı

Spor Toto Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konyaspor’da, Clay Tucker’ın ve Reynold’ın oynamadığı Anadolu Efes maçında sadece 3 dış atışta isabet sağlayabildi.

Yeşil-beyazlı oyuncular dış atışlarda zorlanırken kullandıkları 8 üç sayılık atıştan sadece 3’ünü değerlendirebildi. Torku Konyaspor’da Valentin Pastal, Merthan Mutlu ve Vanja Plisnic üç sayı isabeti bulan isimler oldu.

İLK YARIDA DA ZAYIF KALDILAR

Torku Konyaspor Anadolu Efes maçında dış atışlarda zayıf kalırken bu problemini ligin ilk yarısında genel olarak yaşadı. Yeşil-beyazlı ekip 15 maçta üç sayılık atışlarda yüzde 32,5’luk bir istatistik yakaladı.  Torku Konyaspor 15 maç sonunda potasında ortalama 77,3 sayı görürken rakip potalara da 72,3 sayı bıraktı. Bu süreçte 32,8 ribaund, 16,5 asist, 3,9 blok, 4,2 top çalma, 13 top kaybı ortalamaları ile mücadele eden Torku Konyaspor iki sayılık atışlarda yüzde 50,8, serbest atış çizgisinden ise yüzde 73 isabet oranları yakaladı. Torku Konyaspor, Spor Toto Basketbol Ligi’nde ilk yarıyı 6 galibiyette tamamladı.

3 OYUNCU GÖNDERİLDİ

Torku Konyaspor’da sezon içerisinde 3 oyuncu gönderildi.  Hazırlık maçlarında beklenen performansı gösteremeyen Lasan Kromah lisansı çıkartılmadan ve lig başlamadan gönderildi. Yerine şuanda sayı kralı olan Clay Tucker transfer edildi.

Torku Turnuvası’nda iyi performans göstermesine rağmen ligde süre alamayan Altay Özurgancı gönderilen 2. İsim oldu. takımın oyun kurucu mevkiinde oynayan Amerikalı  Tyrone Brazelton ise Birkaç maç dışında bekleneni veremedi.  Oyuncu Banvit maçı sonrası kadro dışı bırakıldı. 10 gün sonra affedildi ve takıma döndü. Bir gün sonra takım bulunca Konyaspor’da kalmaktan vazgeçti ve Fransa’ya gitti. Oynadığı 8 maçta 10,7 sayı, 3,0 ribaund ve 5,3 asist ortalamaları tutturdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri