Direkleri geçemedik

Konyaspor Bank Asyada evinde oynadığı ilk maçta Kayseri Erciyespor ile 1-1 berabere kaldı. Yeşil-beyazlılar üç, konuk takımın 1 topu direkten döndü. Kartalın golü Da Silvadan geldi
Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluk parolası ile yola çıkan Konyaspor, dün kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta Kayseri Erciyespor’a takıldı. Dahası yeşil-beyazlılar, Kayseri Erciyesspor kalesinin direklerini geçemediler. Az sayıda seyircinin izlediği karşılaşmada Konyaspor vasat bir oyun ortaya koyarken, yeşil-beyazlı futbolcuların uyum konusunda zorlandıkları gözlendi. Hüsnü Özkara’nın cezası nedeniyle tribünde izlediği karşılaşmada Konyaspor’un golünü 10. dakikada Da Silva serbest vuruştan attı. İlk yarıyı önde tamamlayan yeşil-beyazlılar, ikinci yarının başlarında konuk takımın yabancı oyuncusu Bikoko’nun golüne engel olamadılar ve karşılaşma 1-1 tamamlandı. Konyaspor bu beraberlikle puanını 4’e çıkardı.
MAÇTAN NOTLAR
Karşılaşmaya iyi başlayan konuk takım oldu. 2. dakikada Erciyes’in kullandığı korner atışında  Bikoko’nun vuruşunda top direğe çarptı ve kaleci Recep kontrol etti.  5. dakikada  konuk takım atağında Samet’in sert şutu yandan auta gitti. Maçın 10. dakikasında ise Konyaspor’un golü geldi. Bu dakikada Erdal ceza alanı dışında düşürüldü. Hakemin verdiği serbest atışı kullanan Da Silva, topa mükemmel vurdu ve Konyaspor 1-0 öne geçti. 14. dakikada Poljac’ın ortaladığı topu Erdal kafayla kaleye gönderdi, top az farkla auta çıktı. 18. dakikada Ömer’in araya bıraktığı topla buluşan Ferdi, topa vurmakta gecikince kaleci Ali tehlikeyi önledi. 40. dakikada Tayfun sağdan ortaladı, Poljac Ferdi’ye indirdi, bu oyuncu topa istediği gibi vuramayınca Konyaspor ikinci golden oldu. 43. dakikada konuk takımdan Mehmet Al’ın sert şutu yandan auta giderken, kaleci Recep rahat bir nefes aldı. İlk yarının son dakikalarında Konyaspor Tayfun’la yüzde yüzlük bir pozisyondan yararlanamadı ve maçın ilk yarısı Konyaspor’un 1-0 üstünlüğünde sona erdi.
İKİNCİ YARI
İkinci yarıya yine iyi başlayan taraf Kayseri Erciyesspor oldu. 50. dakikada Konyaspor ortasahasından aldığı topla cezaalanı içine giren Bikoko, bu sefer Recep’i kötü avladı ve skoru 1-1’e taşıdı. Bu golden sonra hareketlenen Konyaspor gelişi güzel ataklarla Kayseri Erciyesspor kalesinde görünmeye başladı. 52. dakikada Yusuf’un soldan ortasında Poljac’ın kafa vuruşu yan filelerde kaldı. 71. dakikada Konyaspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada Eser’in Vahit’e çıkardığı topa, bu oyuncu istediği gibi vuramayınca Konyaspor mutlak bir golden oldu. 72. dakikada Konyaspor bu sefer Tayfunla sonuca gidemedi. Da Silva’nın ortasına iyi yükselen Tayfun’un kafa şutu direkten döndü ve savunma uzaklaştırdı.  Maçın 90 artı 4. dakikasında Konyaspor mutlak bir golden daha oldu. Da Silva’nın ortasında Poljac’ın kafası yine direkten döndü ve savunma topu uzaklaştırdı. Maçın kalan dakikalarında önemli bir pozisyon olmadı ve Konyaspor Bank Asya’da evinde oynadığı ilk maçta istediği 3 puanı alamadı.

Stat: Atatürk
Hakemler: Mürvet Sezer xx, Sedat Etik xx, Samet Çavuş xx
Konyaspor: Recep xx, Ömer xx, Görkem x (Dk. 79 Ufukhan x), Mehmet Ayaz xx, Poljac xx, Kaue Da Silva xx, Erdal xx (Dk. 62 Eser x), Tayfun Türkmen x, Volkan xx, Ferdi x, Yusuf x (Dk. 61 Abdülvahit x)
Kayseri Erciyesspor: Ali xx, Kamil xx, Oğuzhan x (Dk. 65 Altan x), Fatih xx, Kemal Dulda x, Aytek xx, Erhan x (Dk. 79 Resul x), Ümit xx, Mehmet Al x, Kemal Özen xx (Dk. 90 Tayfun Yanar ?), Bikoko xxx
Goller: Dk. 10 Kaue Da Silva (Konyaspor) Dk. 50 Bikoko (Kayseri Erciyesspor)
Sarı Kartlar: Dk. 63 Kemal Dulda, Dk. 90 Aytek, Dk. 90 5 Ümit (Kayseri Erciyesspor), Dk. 75 Görkem, Dk. 90 Poljac (Konyaspor)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri