Diplomanızı kiralamayın!

Son günlerde yaşanan diploma kiralamaya yönelik Makine Mühendisleri Odası, harekete geçecek.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) tarafından son günlerde sayıları giderek artan ve internette yayınlanan “kiralık diploma” ilanları ile ilgili oda olarak buna karşı bir kampanya başlatılacağı ve harekete geçileceği belirtildi. Yapılan çağrıda, diploma kiralamanın bir sektör haline dönüştüğüne dikkat çekilerek, “Mühendisliğin bilim, akıl ve mesleki birikim ile kamu yararı gözetilerek yapılan bir meslek olduğu unutulmamalı ve diplomalar kiralanmamalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Çağrının devamında ise şu ifadeler yer aldı: “Neredeyse bir sektör haline gelen bu uygulama ile iş yeri sahipleri çalıştırmak zorunda olduğu uzmanlara yüksek maaş ve sigorta primi ödemeden maliyetini düşürüyor. Firmaların yaptığı işlerde isteyerek ya da istemeyerek gerçekleştirilen birtakım hatalar olabilir. Bu hatalar denetim sırasında fark edildiğinde sorumlu olacak ilk kişi bu işin yönetmelik ve kanunlara uygun yapıldığına dair imza atan kişidir, yani mühendistir, üyelerimizdir! Yapılan hatanın büyüklüğü, çeşidi, maliyeti, düzeltilebilirliği, can ve mal kaybına yol açıp açmadığı ise alınacak cezanın süresini belirliyor.”

“MESLEKTEN MEN EDİLİRSİNİZ”

Diplomasını kiraya veren kişilerin tespit edilmesi halinde oda tarafından meslekten men cezası verildiğinin de hatırlatıldığı çağrıda, “Üyelerimizi düşük ücretlerle çalışmaya ve sigorta primlerinin eksik yatırılması nedeniyle güvencesiz bir geleceğe mahkûm eden uygulamalara son verilmeli ve yasal düzenlemeler yapılmalıdır” denildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri