Dinlenme tesisinde 4 kişilik menü 1260 TL! Ana yemek kuru fasulye

Türkiye'deki hayat pahalılığına verilen örneklere bir yenisi daha eklendi. Tatile giden vatandaş dinlenme tesisinde 4 kişilik menüye 1260 TL ödedi. Ana yemekte kuru fasulye olması ise tepki çekti.

Türkiye'de son yıllarda alım gücü hızla düşüyor. Vatandaş evini geçindirmekte zorlanıyor. Yaz aylarının gelmesiyle tatil planı yapanlar ise tasarruf yöntemlerini araştırıyor. Bu yıl konaklama fiyatlarının aşırı yüksek oluşu canları sıktı. Bunun dışında benzin ve motorine gelen zamlar da tatil bütçesini olumsuz etkiledi. Seyahat esnasında yemek yemek için dinlenme tesislerini tercih eden vatandaş büyük şok yaşadı.

Bazı dinlenme tesislerinde 3 çeşit yemeğin fiyatının 315 TL olmasına tepki yağıyor. Ezogelin çorbası, kuru fasulye, pilav ve gazlı içeceğin yer aldığı bu menüye kişi başı 315 TL ödeyen vatandaş sosyal medyadan isyan etti. Dinlenme tesisinin ismini paylaşmayan vatandaş, "Neredeyse tüm dinlenme tesislerinde fiyatlar bu seviyelerde.

Ana yemekte kuru fasulye olan bir menüye kişi başı 315 TL ödedik. Yani 4 kişilik bir aile karnının 1260 TL'ye doyurdu. Bu fiyat pahalı mı ucuz mu bilemedim" şeklinde konuştu. Paylaşıma yüzlerce vatandaş yorum yaptı. Ortak kanaat ise bazı işletmelerin fırsatçı olduğu yönünde.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri