"Din tekelimde değil sen de kullan"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, dini siyasete alet ettiği eleştirilerine, "Neden kullanmayayım ki arkadaşlar? Sen de kullan. Din benim tekelimde değil ki'' sözleriyle yanıt verdi.

Seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşma ile gündeme gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, dini siyasete alet ettiği eleştirilerine, "Neden kullanmayayım ki arkadaşlar? Sen de kullan. Din benim tekelimde değil ki'' sözleriyle yanıt verdi.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşma ile gündeme gelmişti. Vatandaşlara yönelik vaatlerini sıralayan Gülpınar, "Allah'ın mahşer gününde AKP'ye oy verenlerden hesap sormayacağını" söylemişti. 

Oda TV'nin haberine göre AK Partili Gülpınar, kendisinin dini siyasete alet etmekle suçlanmasını anlamadığını belirterek, "Neden kullanmayayım ki arkadaşlar? Sen de kullan. Din benim tekelimde olan bir şey değil. AK Parti'nin tekelinde olan bir şey değil. Bunu herkes kullanabilir" dedi. 

'ALLAH SİZE İNŞALLAH MAHŞERDE HESAP SORMAYACAK' DEMİŞTİ

Gülpınar, "Allah sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor, bu emir hepimiz için geçerli, sadece yöneticiler için değil, herkes için, halk için de geçerlidir. Halk emaneti nasıl verir, halk sandığın başına gider, oyunu atar ve emanetini verir. Allah size bir emanet veriyorsa, illaki bunun hesabını soracak demektir" derken, "Vicdan rahatlığıyla size diyorum ki, yarın inşallah mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı, size inşallah hiçbir hesap sormayacak" ifadelerini kullanmıştı.

MEHMET KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdikten sonra öğretmen olarak iş hayatına başlayan Gülpınar,  daha sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Özel bir tv kanalında Diplomasi Muhabirliği yaptı.

Mehmet Kasım Gülpınar’ın Siyasi Hayatı

Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu. 24. Dönem Milletvekilliği esnasında, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Üyeliği, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Delegasyonu Üyeliği ve  Dışişleri Komisyonu Üyeliği  görevlerinde bulundu.

Mehmet Kasım Gülpınar, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma PartisiŞanlıurfa Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir.

Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri