'Din Kardeşliği Üzerinden Yolsuzluğu Kapattılar'

Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, hükümetin din kardeşliği üzerinden iktidarını sürdürdüğünü söyledi. Geçmez, "Çünkü din kardeşliği üzerinden Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarını kapatıyorlar. Çünkü din...

Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, hükümetin din kardeşliği üzerinden iktidarını sürdürdüğünü söyledi. Geçmez, "Çünkü din kardeşliği üzerinden Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarını kapatıyorlar. Çünkü din kardeşliklerinden bir saltanat sürdürüyorlar. Biz buna karşı durmalıyız." dedi.

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nca hayırsever vatandaşlar, işadamları ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in desteği ile tamamlanan cemevi törenle hizmete açıldı. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba ile Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Ercan Geçmez katıldı.

Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, hükümetin Alevilerin sorunlarını çözmek için yaptığı çalıştayları eleştirdi. Alevilerin imanlarından ve itikadların zerre kadar şüpheleri olmadığını belirten Geçmez, hükümetin din kardeşliği üzerinden iktidarını sürdürdüğünü kaydederek, "Çünkü din kardeşliği üzerinden Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarını kapatıyorlar. Çünkü din kardeşliklerinden bir saltanat sürdürüyorlar. Bu saltanat, bizim saltanat Türkiye halklarının saltanatı olmayacak, olmamalıdır da. Biz buna karşı durmalıyız." diye konuştu.

Alevilere yeniden Ali'yi, Hüseyin'i Pir Sultan'ı öğretmeye kalkanlar olduğuna dikkat çeken Çekmez, şöyle konuştu: "Siz kim oluyorsunuz. Haddinizi bilin. İktidar olabilirsiniz, iktidar gücü elinizde olabilir ama unutmayın ki mazlumların da ahı vardır, mazlumların da dağı vardır. Bunlar bizi anlayamazlar. Bunların bizi anlayabilmeleri için benliklerini yenmesi lazım. Saraylarda yoksulları görmeyenler, alabildiğince yoksulluk üzerinden, alabildiğince inanç üzerinden edebiyat yapanlar karşı komşularını görmeyenler inanç pazarlıyorlar. Varsa yüreğiniz inancı pazarlamadan, insanı insan olduğu gibi kabul etmek. İki de bir çıkıp diyorlar ki 'Aslında biz Alevilerin sorunlarını çözmek istiyoruz. Aleviler kendi arasında birlik değiller.' Koca bir yalandır. Aleviler birdir, yolu birdir erkanı da birdir cemi de birdir. Aleviler çok iyi biliyorlar ki kamuda uğradığımız ayrımcılık inancımızdan ötürüdür. Aleviler biliyorlar ki dedeler asla haram yemez. Maaş veremezsiniz onlara. Bir de utanmadan yalan söylüyorlar. Bize hiçbir şey söylemiyor hiçbir rapor vermiyorlar diye. 2009 yılından beri koca koca Alevi çalıştayları yaptınız. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı olarak önlerini açacak bir rapor sunduk. Bir iyi niyet gösterisi yaptık. Asla kimseye karşı şüpheli ve kuşkucu değiliz. Gelin bu sorunu birlikte çözelim. Bu Türkiye'nin sorununu Türkiye çözmezse ülkenin 3'te birini mutsuz bırakır. Önümüze getirdiler diyanetçileri, ilahiyatçıları onlarla çözmeye çalıştılar."

Geçmez, şimdiki Cumhurbaşkanı'nın Ebu Suud ile ilgili değerlendirmelerini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Şimdiki Cumhurbaşkanımız, 'Ebu Suud, Çorum'un kahramadır' diyor. Ebu Suud da 'Aleviler'in katli vacibdir' diyen birisi. Onu Çorum'un kahramanı ilan ediyor. Öbür taraftan Alevi geleneğinden olmayan, kaçak sarayda sözüm ona Alevi dedesi olduğunu söyleyenler, sözüm ona Hüseyin'in lokmasını orada paylaşmaya çalışıyorlar. Aklınıza şunu iyi koyun. Bir kez daha burada onlara söylüyorum. O kaçak sarayda oturanlara ve onun etrafında birleşen Alevilere söylüyorum. Pir Sultan'ın yiğitlerinin yemediği, gitmediği sofraya Aleviler gitmez, bunu bilin."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, AK Parti'nin Aleviler ile ilgili zihniyetinden rahatsız olduklarını hatırlatarak, "Çünkü 12 yıldır Alevilerle kucaklaşmak adına onların belini kırmaya, kültürünü geleneklerini inançlarını yok etmeye çalışıyorlar. Asimilasyon uyguluyorlar. 12 yıldır seçim dönemlerinden önce Alevilerden nasıl oy devşiririz peşindeler." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise Alevi inancına mensup yurttaşların Cumhuriyet'in kuruluşundan beri cumhuriyetin çimentosu olduğunu bildirdi. Alevi yurttaşlarla ve Alevilikle sorunları olanlar da bulunduğuna vurgu yapan Tankıkulu, "Onlara sesleniyorum. Önce bu nefret dilinden vazgeçin. Nefret söyleminden vazgeçin. Hiç kimseyi ötekileştirmeyin. Cemevleri terör yuvasıdır diye seslenmeyin. Ve bir Alevi yurttaşı olarak Berkin Elvan'ın annesini meydanlarda yuhalatmayın. Türkiye'den dünyanın öbür ucuna Küba'ya cami düşünen, tabi ki düşünsün, Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Bir de milyorlarca yurttaş için cemevi düşün, cemevi." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da CHP'nin Dersim'le hesaplaştığına dikkat çekerek şöyle dedi: "Dersim mağduru bir insanı genel başkan seçtik. Biz Dersimliyi genel başkan yaptık senin anlayışın senin düşüncen kamuda, valisinden emniyet müdürüne okul müdüründen memuruna kadar hiçbir yerde bırakmadın. Sen Dersimli gibi düşünenleri belediyelere çöpçü bile yapmadın."

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de Yunus Emre’den deyişler okudu. Çukurova’nın çok amaçlı taziye ve muhtarlık evinin temel atma, ilk semt kreşi ile Türkiye’nin en büyük cemevinin hizmete açılması törenleri aşure etkinliği ve Sabahat Akkiraz konseriyle birleştirilerek gerçekleştirildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri