Din görevlisi Ressam Kaleli'den ilk sergi

Çocukluğundan itibaren pastel ve yağlı boya ile özgün resimler yapan din görevlisi Ressam Muhsin Kaleli, Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açtığı resim sergisi ile büyük beğeni topladı.
“Hisleniş” isimli ilk kişisel sergisini açan Ressam Muhsin Kaleli, birbirinden güzel yaptığı resimler ile sanatseverlerden tam not aldı. 30 tablonun yer aldığı sergide Konya’yı simgeleyen resimlerin yanında doğayı, İstanbul’u, Mescid-i Nebevi’yi simgeleyen resimlerde var. ‘Hisleniş’ isimli Resim sergisi 27 Şubat 2010 tarihine kadar sanatseverlere açık olacak.
“Resim sanatı aşk ister” diyen Ressam Kaleli, kendisinde bu aşkın çocukluğunda başladığını ifade ediyor. Kaleli, “İlkokuldan itibaren resim çizmeye başladım. Çizdiğim resimleri öğretmenlerim beğeniyorlardı ve beni resim yapma konusunda teşvik ediyorlardı. İmam Hatip Lisesi’nde okurken de resim yapmaya devam ettim. Ardından İzmir’de İlahiyat’ta okurken de resim yapmayı bırakmadım. Resim bende adeta bir tutku oldu. 2005 yılında ünlü Azerbaycanlı Ressam İbrahim Rzayev ile tanıştım ve onun atölyesine gitmeye başladım. Kendisinden resim konusunda teknikler öğrenmeye başladım. Birçok karma sergiye katılmama rağmen, ilk kişisel sergimi açma fırsatı bulduğum içinde çok mutluyum” dedi. Allah’ın herkese farklı bir yetenek verdiğini anlatan Kaleli, önemli olanın bu yeteneği keşfetmek ve üzerinde yoğunlaşmak olduğunu kaydetti. Kaleli, resmin çizmenin insanın doğayı farklı algılamasını sağladığını ifade ederek şöyle konuştu: “Resim yapmaya başladığımdan itibaren çevreme farklı bir gözle bakmaya çalıştım. Çevremdeki güzellikleri keşfetmeye başladım. Allah doğayı öyle güzellikler yaratmış ki, çiçeklerdeki renklerden, gökteki yıldızlara, ağaçlardaki çeşitli yapraklara, denizlerdeki rengârenk canlılara kadar hepsi ayrı bir güzellik. Ben bu güzellikleri hissettiğim an da resim yapmaya başlıyorum ve kafamda oluşturduğum güzellik oluncaya kadarda resmi bitmiş saymıyorum” diye konuştu.
Aynı zamanda Meram Yorgancı Camii’nde imamlık görevi de yapan Ressam Muhsin Kaleli, sabahtan öğle namazına kadar Ressam İbrahim Rzayev’in atölyesine gittiğini belirtiyor. Evinde ise oluşturduğu çalışma odasında resimlerine devam ettiğini vurgulayan Kaleli, “Resim çalışmalarımı evde de devam ettiriyorum. Ailemi de ihmal etmiyorum. Çünkü onlar her şeyden önce geliyor. Fakat belli bir süre sonra ailemde resme ilgi duymaya başladı. Çocuğum bir tanesi resme o kadar ilgi duydu ki kendisi resim bölümüne gitmek istedi. Şuan da resim bölümünde okuyor. Bu kişisel sergimin açılışında da kendilerinin büyük katkısı vardır. Ayrıca Sayın Vali’ye, İl Müftülüğü’ne, Meram Belediye Başkanlığı’na, Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Başkan Yardımcısına, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Karatay Kaymakamlığı’na ve serginin açılışına teşrif eden herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri