Din görevlilerine ödül

Konya’da görev yapan ve yıl içerisinde ülke çapında düzenlenen yarışmalarda derece yapan din görevlileri düzenlenen plaket töreniyle ödüllerini aldı. Müftü Akpınar, “Bu ödüller semboliktir. Gerçek ödül ahirette verilecektir” dedi

13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla İl Müftülüğü tarafından başarılı görevlilere plaket töreni düzenlendi. Bera Otel’de gerçekleşen plaket törenine Vali Muammer Erol’un yanı sıra ilçe müftüleri ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, “Rabbin yolunda durmadan çalışanlar size Rabbim takacak cennetten nişanlar diyor şair. Önemli olan Rabbin yolunda durmadan çalışmak ve mükafatı ondan bekleyerek yola devam edilmelidir. Ama bu ödül törenleri insani olarak bu yola insanların dikkatini çekmek içindir. Daha önemlisi bu yolda her şeyimizle beraber olmak için önemlidir. Daha iyisini daha güzelini yapma konusunda bize şevk vermelidir” dedi.

Bu ödül törenleriyle çocukların ve gençlerin dikkatini çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Akpınar, “Bir Kur’an kursunun girişinde bir yazı beni çok etkilemişti. Kur’an ve din eğitiminin arkasında mahrumiyet yoktur. Bu yolda olanlara Allah bol bol veriyor. Ahirette de bol bol vereceğini vaad ediyor. Biz buna inanarak yolumuza devam etmeliyiz. Yoksa Camiler ve Din Görevlileri Haftası senede bir kez hatırlanacak şeklinde algılanmamalıdır. Biz gönlü mabetlere bağlı olan insanlar yetiştirme erleri olarak günde en az 5 vakit namazda o insanların Allah’ın evleri olan camilerle buluşma noktasında gayret safredenler olarak her günü Allah ile buluşturma konusunda gayret etmeliyiz. Kur’an okuma yarışmalarında derece yapan kardeşlerimiz, güzel ezan okumada derece yapan kardeşlerimiz, hafızlıkta derece yapan kardeşlerimize, hatimle teravi namazı kıldıran hocalarımıza ödül ve plaket veriyoruz. Bu ödüller sembolik bunların arkası maddi ve manevi bir şekilde gelecektir” dedi.

Akpınar’ın konuşmasının ardından belirlenen konularda derece yapan din görevlilerine ödülleri verildi. Güzel ezan okuma Türkiye birincisi Himmet Tekeli, Hutbe Okum Yarışması Türkiye ikincisi Fatih Mehmet Karakoç, Bayanlar hafızlık ve güzel Kur’an okuma bölge birincisi Medine Yılmaz da ödüllerini Vali Erol’dan aldı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri