Diltaş’ta yeni sınav sistemi öğrencilere anlatıldı

Diltaş Eğitim Kurumları Eğitim Danışmanı Mustafa Yalçın, 2010 yılından itibaren uygulamaya konulacak iki aşamalı üniversiteye giriş sınavı hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Yalçın, “Değişen yeni sistemi doğru tanımamız başarılı olmamız için oldukça önemlidir. Dünyanın birçok ülkesinde üniversite giriş sınavları uygulanmaktadır. Sınavlar sadece bizim ülkemizde uygulanmıyor. Önemli olan bu sınavların öğrencileri ilgi, yetenek ve isteklerine göre doğru yönlendirmektir. Biz Diltaş Eğitim Kurumları olarak yeni sınav sisteminin özellikle daha fazla soru içermesinden ve alan puanlarının çeşitlendirilmesinden dolayı olumlu karşılıyoruz. Yeni sistem iki aşamadan oluşup, ikinci aşamada yabancı dil dahil toplam beş ayrı sınav uygulanacaktır. Birinci aşamanın Nisan başlarında, ikinci aşamanın da Haziran sonlarında iki hafta sonu cumartesi-pazar günleri gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Birinci basamağının mevcut sistemdeki ilk dört testin soru sayısının biraz daha artmış, ikinci basamağının da eskiden uygulanan iki basamaklı sistemin gelişmiş hali olacaktır” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri