Diltaşlı gençler, yeteneklerini sergiledi

Özel Diltaş Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü öğrenci ve öğretmenleri yılsonu etkinlikleri çerçevesinde “Definenagme” adlı oyunu Diltaş Konferans salonunda sahneledi.
Genç oyuncular,  Konya Devlet Tiyatrosu sanatçı ve yönetmenleri  Doğan Doğru ve Bengüsu Doğru ile Edebiyat öğretmenleri Adem Koluçolak, Hasan Sonuç tarafından yıl boyunca çalıştıkları oyunu sergileyerek, izleyicilere keyifli bir akşam yaşattı.
Oyunu izlemeye gelen Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü, Diltaş Yönetim Kurulu Başkanı, şube müdürleri, komutanlar, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli tarafından genç oyunculara övgüler yağdırıldı. Açılış konuşmasını yapan Özel Diltaş Anadolu Lisesi Müdürü Zehra İnal başarının sadece ders notlarıyla ölçülmemesi gerektiğini ifade etti.  İnal, “Her öğrencinin kendine has bir yeteneği vardır. Eğitimciler olarak gençlerimizi geleceğe sadece kitap okuyarak, sınav yaparak hazırlayamayız. Onların sanatsal, kültürel, sportif alanlardaki yeteneklerini de bilmemiz ve eğitim almalarını sağlamamız lazımdır. Tiyatro, insandan insana aktarılan bir sanat dalıdır. Öğrencilerimizin bunu da çok iyi başaracaklarına inanıyor ve kendilerine başarılar diliyorum” sözleriyle  perde açıldı.
İzleyenleri profesyonel birer oyuncu gibi etkileyen gençler, eğitimle neleri başarabileceklerini bir kez daha kanıtladılar. Gecenin sonunda övgülerini ve beğenilerini mikrofonda ifade eden Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel, oyundan çok keyif aldığını, yetenekli gençlerin yönlendirilmesinin ne kadar doğru bir yol olduğunu ifade ederek yönetmenlere ve kulüp öğretmenlerine gecenin anısına birer plaket hediye etti.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri