Konya Aydınlar Ocağı’nın bu haftaki Selçuklu Salı Sohbetleri’nde, Konya’nın başarılı özel eğitim kurumlarından Diltaş’ın 40. Yılında geldiği seviye ve yeni projeler anlatıldı. Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman, 40. Yılına giren Diltaş’ın nasıl kurulduğundan bugünkü kurumsallaşmış düzeye nasıl geldiği konusunu hatıralar eşliğinde dile getirerek edindiği tecrübelerini paylaştı.
VAZGEÇİLMEZİMİZ VATAN SEVGİSİ BAYRAK AŞKI
İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen sohbetine, “Aydınlar Ocağı’nın Salı Sohbetlerine davet edilmemden dolayı Sayın Başkanına, yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini” sunarak başlayan eğitimci Ali Ataman, Ditaş’ın 1989-91 yılları arasında yaşadığı sıkıntılı günlerde üç kişinin -isimleri kendisinde mahfuz- elinden tuttuğunu ve Diltaş’ın bugünlere gelmesinde meddi ve manevi katkıları olduğunu söyledi. Her zorluktan sonra bir kolaylığın olduğuna katıksız inanan bir insan olarak zorluktan sonra kolaylıkları hep yaşadığını belirten Ataman, “Başlangıcımız İnce Minare’nin yanında bir yerde kiralık iki daireli, sobalı ve tüpte çay kaynatılan bir mekândan biz bu günlere geldik. Elbette geliştik, büyüdük ve marka değerimiz arttı. Okullarımızda öğretmenlerimle, öğrencilerimle ve idarecilerimizle vermek istediğimiz mesaj şu idi: Vatan sevgisi, vazgeçilmezimiz. Bayrak aşkı, vazgeçilmezimiz. Devlete bağlılık ve Türk milleti olarak bütünlük. Dine ve dile sahip çıkma. Temiz bir imanı elde etme. Dürüst kalabilme ve adaletten ayrılmama gibi değerler bizim şiarımızdır” dedi.
“EMANETE İHANET ETMEDİK”
Dört okulda 2 bin 535 öğrenci ve 206 öğretmenle eğitim ve öğretime devam ettiklerini ifade eden Ataman, pek çok bürokratik engellerle karşılaşmalarına rağmen umdelerinden hiç taviz vermediklerini belirterek “Başarılarımızı Diltaş Eğitim Kurumları olarak asla kendimize mal etmedik. Çalıştık, çabaladık, gecemizi gündüzümüze kattık. Bize emanet edilen yavrularımızı vahyin, aklın, ilmin, bilimin ışığında dünyayı aydınlatacak gençler şeklinde yetiştirmeye çabaladık, ve çabalamaya devam ediyoruz” dedi.
“SEVGİ VE HOŞGÖRÜYLE HAREKET ETTİK”
Okullarından mezun olup yurtdışında görev yapan 19 kişiyle gurur duyduğunu ve başta Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi olmak üzere, muhtelif üst düzey kamu kurum ve kuruluşlarında (Aselsan, Tüksat, Mit, Tübitak) üniversitelerde görev alan, hizmet eden Diltaş’lı evlatlarının olduğunu söyleyen Ataman, şu ifadeleri kullandı: “Sevgiyle hareket ettik. Eleştirilere her zaman açık olduk. Gönüle hitap etmek, muhabbet köprüsünü kurmak, Yaradan’dan dolayı yaratılanı sevmek ve hoş görmek düsturumuz olmuştur. Biz okuyan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Biz öğrencilerimizi dünyayla entegre olmalarını istiyoruz.”
ATAMAN: “DİLTAŞ KONGRE MERKEZİ YAPIYORUZ”
Hedefleriyle ilgili açıklamalar da yapan Ataman, Konya’ya şu müjdeyi verdi: “Hedeflerimizden biri Özel Diltaş Üniversitesi’ni kurmaktı. 2004 yılından 2011 yılına kadar bunun mücadelesini verdik. Gücümüz yetmedi ama mücadeleyi de henüz bırakmış değilim. Şimdi Harmancık tarafında sosyal tesisleriyle birlikte Kongre Merkezi yapıyoruz. 90 kişi istihdam edeceğiz. İnşallah 2020’nin Nisan ayının sonunda açacağız. Amacımız 2023-24 eğitim ve öğretim yılında 3 bin 200 öğrenciye ulaşabilmektir.” Sohbetten sonra Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman’a yazar Abdullah Uçar’ın “Şiir, Yorum, Fıkra” adlı kitabını hediye olarak verdi. Toplantı, öğrencilerle birlikte toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
HABER MERKEZİ