Diltaş ilk sınavını kaybetti: 1-3

Bu sezon ilk defa mücadele ettiği Aroma Erkekler Voleybol 1. Liginde ilk sınavına çıkan Diltaşspor Halkbankasına 3-1 yenildi.
Mavi-beyazlı ekip Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maça büyük seyirci desteğini arkasına alarak başladı. İlk sette rakibine oranla daha iyi olan Diltaşspor ilk teknik molaya önde girdi. İkinci teknik molaya da önde giren mavi-beyazlı ekip ilk seti 25-18 kazanmayı başardı. Maçın ikinci bölümünde rakip Halkbankası toparlandı. Başa baş giden ikinci setin sonlarına doğru rakip farkı 5 sayıya kadar açtı. Setin sonunda ise Halkbankası 25-18’lik skorla maçı 1-1’e getirdi. 3. sette skoru 2-1 ‘e getirmek isteyen Diltaşspor’un smaçörleri rakip savunmayı geçemedi. Halkbankası ise bulduğu sayılar ile bu seti de 25-18 kazandı. Skoru 2-1 yapan Halkbankası 3. sete daha rahat çıktı. Skor dezavantajından dolayı sıkıntıya düşen Diltaş ekibi tecrübeli rakibi karşısında oyunu çevirecek hamleleri yapamadı. Beraberliği sağlayarak en azından ilk maçından puanla ayrılmak isteyen Diltaşspor bu hedefinde başarısız oldu. Son sette oyundan iyice kopan mavi-beyazlı ekip son seti 25-16 maçı da 3-1 kaybetti. Bu sezon ilk defa mücadele ettiği ligde açılış maçında Halkbankası’3-1 yenilen Diltaş ekibi lige puansız başladı.

Maç öncesinde Diltaşspor taraftarları saatler önce maça gelerek tezahüratlara başlamıştı. Maça kadar Atatürk Spor Salonu önünde tezahüratlarını sürdüren taraftarlar takımlarını kapıda karşıladı. Maç boyunca ise takımlarına büyük destek gösteren Diltaşlı taraftarlar ilk setin kazanmasında büyük katkı sağladı. Maç sonuna kadar tezahüratlarını sürdüren mavi-beyazlı taraftarlar maçın kazanılmasını sağlayamadı. Karşılaşma sonunda takımlarını alkışlayan taraftarlar diğer haftalardaki maçlara umut bağladı.

Karşılaşma sonrası konuşan antrenör İsmail Kırcı iyi başladıklarını ancak sonun getirmediklerini söyledi. Kırıcı: “ Öncelikle taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Müthiş bir destekte bulundular. Onları kutluyorum. Oyuna gelince ilk sete iyi başladık. İstediklerimizi saha iyi yansıttık. Ancak rakip daha sonra toparlandı. Tecrübeli bir ekip beklide sezonun ilk maçı olmasının heyecanını yaşadık. Rakip beraberliği yakalayınca biraz tedirginliğe kapıldık. Bu stresimizi yenemediğimizi düşünüyorum. Diğer setlerde üzerimizdeki o baskıyı biraz atabilsek maçın durumu çok daha farklı olacaktı. Ancak olmadı. Lige galibiyetle yada puanla başlamak bizim için çok iyi olacaktı.Üzgünüz. Lig yeni başladı önümüzde çok uzun bir yol var. Artık bu maçı unutmalı diğer maça konsantre olmalıyız” diye konuştu.

 

SALON: Atatürk

HAKEMLER: Arzu Emiroğlu, Fikret Fidan

DİLTAŞSPOR: Levent, Veli, Mehmet, Niyazi, Sinisa, Mladen (Uğur, Alper, Tolga, Koray)

HALKBANK: Cem, Tolgahan, Wilcox, Barış, Moon, Winters (Kemal, Çağlar)

SETLER: 25-18/18-25/18-25 /16-25: 1-3 (Halkbank)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri