Diltaş Galatasaray’a hazırlanıyor

Aroma Erkekler ve Bayanlar 1. Liginde heyecan tırmanıyor. Erkeklerde SGK liderliğe yükselirken bayanlarda ise ilk hafta heyecanı yaşandı.

Temsilcilerimizden Diltaş, geride kalan iki haftada henüz galibiyet alamazken, bayan takımımız Ereğli Belediyespor ise lige Beşiktaş’ı yenmenin morali ile başladı. Üst üste iki haftada mağlup olan temsilcimiz Diltaş, önümüzdeki haftalarda bu yenilgilerin telafisini yapmak istiyor. Lig’in 3. haftasında Galatasaray ile karşılaşacak olan temsilcimiz zorlu maçın hazırlıklarına galibiyet parolası ile sürdürüyor.

Diltaşspor Antrenörü Ünsal Kırıcı Fener bahçe’nin bu ligin güçlü ekiplerinden olduğunu puan almak için İstanbul’a geldiklerini ancak başaramadıklarını ifade etti. Kırıcı, “Ligin yeni ekiplerinden biriyiz. Fenerbahçe’nin ise konumu ve gücü belli. Şuanda Fenerbahçe bizim rakibimiz değil. Ancak sahadaki mücadeleden memnunum. Oyuncularımın elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Fikstürün zorluğunu yaşıyoruz. Lige ilk defa katılan bir takım henüz daha alışma sürecinde iken arka arkaya ligin tecrübeli isim yapmış güçlü takımları ile karşılaşıyor. Ancak oynanan oyun emin olun ilerisi için ümit veriyor. İlerleyen günlerde alacağımız başarılı sonuçlarla kendimize geleceğiz. Önümüzdeki hafta ise yine İstanbul deplasmanında ligin bir başka güçlü ismi Galatasaray ile karşılaşacağız. Bu maça da en iyi şekilde hazırlanıp rakibimizin karşısına çıkacağız. Diltaş ekibi olarak her maça galibiyet için çıkıyoruz. Oynadığımız mücadeleci oyun bunun göstergesi. Ancak illaki lig tecrübesi çok önemli. İnşallah ilerleyen zamanlarda alacağımız başarılı sonuçlarla ligin başını unutturacağız” diye konuştu.
Aroma Erkekler Birinci Voleybol Ligi’nde 2. hafta maçları tamamlanırken, bayanlarda sezon başladı. Erkeklerde ilk 2 haftanın ardından SGK, namağlup liderliğe yükselirken ilk haftayı 1. sırada tamamlayan Arkas Spor, deplasmanda Halk Bankası’na 1 set kaptırarak 2. sıraya geriledi. Ligin 3. sırasında Beşiktaş’ı sahasında 3-0 yenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yer alıyor. Bu hafta ligin en çekişmeli karşılaşması Ankara’da yapıldı. Başkent derbisinde karşı karşıya gelen Ziraat Bankası ile Maliye Milli Piyango, izleyenlere son derece zevkli ve heyecanlı dakikalar yaşattı. Maliye Milli Piyango, 2-0 (25-16 ve 25-18) geride bulunduğu karşılaşmanın 3. setinde atağa geçerek 2 set birden aldı. 3. ve 4. setlerden 25-23’lük skorlarla galip ayrılan Maliye Milli Piyango, maçı tie-break setine taşımayı başardı. Mücadele dozunun çok yüksek olduğu son set 20-18 Maliye Milli Piyango’nun üstünlüğüyle geçildi ve Başkent ekibi 2-0 geride olduğu maçtan 3-2 galip ayrıldı.    
Aroma Erkekler Birinci Ligi’nde 2. hafta maçlarında alınan sonuçlar, son puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle: Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyesi 0 – 3, Kastamonu Bozkurt Belediyesi-SGK 0 – 3, Tokat Belediyesi Plevnespor-Galatasaray 1 – 3, Halk Bankası-Arkas Spor 1 – 3, Fenerbahçe-Diltaş Eğitim Kurumu 3 – 1, Ziraat Bankası-Maliye Milli Piyango 2 – 3,  3. Hafta programı: 21 Ekim Çarşamba:  16:30 Maliye Milli Piyango-Halk Bankası (Selim Sırrı Tarcan) 24 Ekim Cumartesi: 15:00 SGK-Beşiktaş (Selim Sırrı Tarcan) 17:00 İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ziraat Bankası (Haldun Alagaş) 13:00 Galatasaray-Diltaş Eğitim Kurumu (TVF 50. Yıl) 16:30 Arkas Spor-Fenerbahçe (İzmir Atatürk) 16:00 Tokat Belediyesi Plevnespor-Bozkurt Belediye (Tokat Hüseyin Akbaş)
SULTANLAR MORAL BULDU
Öte yandan Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi, ilk hafta maçlarıyla başladı. Lig’in ilk haftasında Beşiktaş’a konuk olan Ereğli’nin sultanları aldığı 3-0’lık galibiyetle moral buldu. temsilcimiz ikinci haftada kendi evinde oynayacağı İller Bankası maçının hazırlıklarına başladı. Lig’de alınan sonuçlar ve gelecek haftanın programı şöyle: Beşiktaş-Ereğli Belediye0 – 3, Galatasaray-Fenerbahçe Acıbadem 0 – 3, Nilüfer Belediye-Yeşilyurt 3 – 1, Karşıyaka DYO-Beylikdüzü 3 – 1, İller Bankası-Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom 0 – 3, Eczacıbaşı Zentiva-Ankaragücü 3 – 0, 2. Hafta programı: 2 Ekim Perşembe: 19:00 Fenerbahçe Acıbadem-Eczacıbaşı Zentiva (TVF 50. Yıl) 25 Ekim Pazar: 17:00 Ankaragücü-Nilüfer Belediye (Selim Sırrı Tarcan) 15:00 Beylikdüzü-Beşiktaş (TVF 50. yıl) 17:30 Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom-Galatasaray (TVF 50. Yıl) 17:30 Yeşilyurt-Karşıyaka DYO (Yeşilyurt) 13:30 Konya Ereğli Belediye-İller Bankası (Ereğli).

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri