Diltaş Eğitim Kurumları Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yıl dönümünü kutladı

Diltaş Eğitim Kurumları Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yıl dönümünü törenle kutladı. Diltaşlı öğrenciler veliler ve öğretmenler, Selçuklu Kongre Merkezi’nde bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten bir açılış konuşması yapıldı. Sonrasında öğrencilerin hazırladığı gösteriler tören alanındaki kalabalığa coşku yaşattı. Tarihi canlandırmaların da yer aldığı etkinliğin içerisinde “Diltaş orkestrasında ” muhteşem eserler ve Efelerin zeybek oyunları ile hep birlikte marşların söylenmesi ile program sona erdi.sona erdi. İzleyenlerin coşkulu alkışları ve hep birlikte söylenen marşlarla tören son buldu.

YÜZÜNCÜ YILIMIZ KUTLUYORUZ

Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa Ketenci de Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı. Ketenci; “ Cumhuriyet bizlerin en büyük hazinesidir. Ulusumuz siz sevgili gençlerimizin elindedir. Bunu çok iyi bilen Atatürk, “Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz.” demiştir. Öyleyse bizler Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutanın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan başarılı bir ulusun evlatları olarak ışığımızı, gücümüzü, çalışmalarımızı ve vatan, millet, bayrak sevgimizi edatlarımızdan almaya devam edeceğiz. Tüm Türk milletine verilen görevin büyüklüğünü ve zorluğunu düşünüp kendimizi ona göre hazırlayacağız.

Cumhuriyet hepimizin omuzlarında yükselecektir. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla tek bir yürek olarak Kurtuluş Savaşı’mızı kazanıp Cumhuriyet’imizi bizlere hediye eden kahramanlarımızı saygıyla anıyorum. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Nice Yüzüncü yüz yıllar ve Cumhuriyet Bayramlarımızı birlik ve beraberlik içinde kutlamayı diliyorum.” dedi.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri