Diltaş Bursadan galibiyetle döndü

Küçük Erkekler Basketbol Liginin Bursa ayağı tamamlandı, Türkiye Şampiyonası için geri sayım şimdiden başladı. Şampiyonanın Bursa bölümünde mutlu sona Özel Diltaş Eğitim Kurumları ulaştı.

Bursa Çekirge Spor Salonu’nda oynanan ve toplam 8 takımın katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda Özel Diltaş İlköğretim Okulu şampiyonluğunu ilan etti. İlk maçında Kocaeli Bahçeşehir İ.Ö.Okulu ile karşılaşan Diltaş takımı 75-22 sayı aldı. Ardından oynanan maçlarda skor; 2. Maç Konya Diltaş 42 Tekirdağ Çorlu-22,3. Maç Konya Diltaş 42 Fevzi Çakmak 24 sayı alarak Diltaş Yarı Finale yükseldi.

 

Konya ilini temsil eden Basketbol Küçük Erkeklerde Diltaş Yarı finalde iki takımla karşılaştı. Sayıları hiç zorlanmadan alan Diltaş Aksaray Cumhuriyet İlköğretim Okulunu 43-8 sayı alarak finale yükseldi. Finalde Uşak takımıyla karşılaşan Diltaş daha önce yaptığı maçta 18 sayı farkla yenmiş olmasına rağmen bu maçı üst gruba çıkmanın rahatlığı ile fazla oynayamadı. Yedek oyuncuların oyuna alınması bu skoru düşürdü ve son saniye basketi ile mağlup oldu.

 

Final maçının skoru; Konya Diltaş İ.Ö.O. : 36 Uşak Fevzi Çakmak İ.Ö.O.: 38 Ancak ilk iki sırayı almayı başaran Diltaş, 26-31 nisan da yapılacak Türkiye yarı finallerine Aydın da, Uşak ekibi de Balıkesir’de katılmaya hak kazandı. Özel Diltaş İlköğretim Okulu Türkiye’deki 32 okulun arasına girmeyi başardı ve Konya’ya keyifli döndü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri