Diltaş 5’te 3 istiyor

Kendi evinde İstanbula mağlup olan Diltaşta moraller bozuk. Kulüp Başkanı Mehmet Ataman, fikstür avantajlarının olduğunu ve önlerindeki 5 maçtan en az 3 galibiyet almayı istediklerini söyledi.

Diltaşspor Kulübü Başkanı Mehmet Ataman, geçen yılın şampiyonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne konsantrasyon eksikliği ve basit hatalar sonucu kaybettiklerini ifade ederek, “Karşılaşmaya iyi başlamadık ve nitekim setin ortalarına doğru rakibi sıkıştırmamıza rağmen konsantrasyon eksikliğinden dolayı kaybettik. İkinci sette 24-21 önde iken ve takım çok da iyi oynamışken, basit hatalar sonucu bu seti de kaybettik.

Bu seti vermemiz aslında kopma noktası oldu. Arkadaşlar diğer sete moralsiz başladılar ancak ilk setin aksine Diltaş, oyuna çok iyi konsantre oldu ve açık farkla bu seti kazandık. Son sete de çok iyi başladık ve hep önde götürdük. 12-10 öndeyken rakip beraberliği yakaladı ve arkadaşlar panik olunca takım bir anda 7 sayılık geriye düştü. İstanbul geçen yılın şampiyon takımı. Bizde bir an konsantrasyon eksikliği oldu. Böyle takımlar karşısında bu kadar geriye düşünce farkı kapatamazsınız. Doğal olarak maçı kaybettik” diye konuştu.
Geride kalan 6 karşılaşmanın 5’ini geçen sezon ligi ilk 5 sırada bitiren takımlarla oynamanın bu sonucu doğurduğunu vurgulayan Ataman, “Şu an ligin 8’nci takımı Maliye’nin 8 puanı var. Beşiktaş’ın 7, Bozkurt’un 6 puanı var. Maliye, Beşiktaş ve Bozkurt’un aldığı set sayılarına bakıldığında ligdeki konumumuz hem sporcularımızı hem bizi üzüyor. 6 maçın 5’ini geçen yıl ligi ilk 5 sırada bitiren takımlarla oynamamız bu sonucu doğurdu ama biz yönetim olarak gerekli tedbirleri aldık.
Antrenör ve sporcularımızla nasıl olması gerektiği noktasında sürekli irtibat halindeyiz. Yönetim olarak bu 6 maçın 5’ini hazırlık maçı olarak kabul ediyoruz. Diltaş’ın sezona yeni başladığını düşünüyoruz. Esas hedef maçlarımız bundan sonra. Kalan 5 maçtan en az 3‘ünü kazanmak, diğer ikisinden de puan çıkarabilmek ana hedefimiz.
Bu zorlu fikstürün Diltaş için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. İkinci yarıda bir maç kendi sahamızda fazla yapmış olacağız. Yönetim olarak sporcu kardeşlerimize güveniyoruz ve bundan sonraki kalan maçlarımızda taraftarımızın ve Konya’nın yüzünü güldüreceğimize, sporcu arkadaşlarım adına öncelikle ben başkan olarak söz veriyorum. Umarım ki böyle olacak” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri