Dilde iddialı okul

Tahir Büyükkörükçü adına açılan bir proje okulu olan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi henüz 3. yılında kalitesi ile adından söz ettiriyor. Okul yurtdışı eğitimleri ile dil eğitiminde iddialı

Konya’nın manevi mimarlarından merhum Tahir Büyükkörükçü adına açılan bir proje okulu olan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi henüz 3. yılında kalitesi ile adından söz ettiriyor. Meram ilçesi Gülbahçe Mahallesi sınırları içerisinde modern ve donanımlı bir binaya sahip olan okulda, Arapça hazırlık sınıfında haftada 20 saat işlenen Arapça derslerine Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden üç Mısır asıllı Arap hocanın yanı sıra alanında uzman Türk hocalar eğitim veriyor. Okul iki yıldır Arapça’nın yanı sıra İngilizce öğretiminde de fark yaratıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, 2014 yılından itibaren Türkiye genelinde yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan İmam Hatip Liseleri açıyor.

EĞİTİME YURT DIŞINDA DA DEVAM EDİLİYOR

Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldığı günden buyana, yapılan sınavlar ve Arapça mülakatlar sonrasında başarılı olan hazırlık sınıfı öğrencilerden bir grubu eğitim öğretimin devam ettiği Nisan ve Mayıs ayları içerisinde Sudan’ın başkenti Hartum’da yabancılar İçin Arapça öğretimi yapılan enstitülerde eğitime götürüyor. Bu yıl da 16 öğrenci iki ay süre ile bu eğitimi aldı. Okul Müdürü Hasan Çetinel, bu faaliyetin öğrencilerin Arapça bilgilerine katkılarının yanı sıra, Sudan insanını ve kültürünü tanıma, Müslüman coğrafyanın sorunlarına yerinde tanık olmak gibi öğrencinin şahsiyet eğitimine önemli katkılarının olduğunu belirterek, “Öğrenciler bir taraftan enstitüde Arapça eğitimi alırken, diğer taraftan Sudan’da yer alan Türk sivil toplum kuruluşlarının finanse etmeye çalıştığı yetimhaneleri, fakirliğin kol gezdiği Sudan mahalle ve köylerini ziyaret edebilmekteler. Aldığımız bilgilere göre bu yıl su sıkıntısı yaşayan bir köye Tahir Büyükkörükçü adına bir su kuyusu kazandırmışlar. Öğrenciler kendi harçlıkları ile bir yetimhanenin elektrik ve su tesisatını yenilemişler” dedi.

ARAPÇA KÖYÜ PRATİĞİ SAĞLIYOR

Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yaz tatillerini dahi onların gelişimleri için organize eden bir okul olduğunu ifade eden Çetinel, şöyle konuştu: “Yaz tatillerinde Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ve İlahiyat Fakültesi ile düzenlenen ‘Arapça Köyü’ gibi programlarla öğrenciler yılda toplam 800 saat civarında Arapça dersini pratiğe yönelik bir yöntemle işliyorlar. Arapça Köyü programında öğrenciler 6 hafta boyunca Arap asıllı hocalarla birlikte, Arapça konuşmanın zorunlu olduğu yatılı bir programı takip ediyorlar. Öğrenciler Arapça Cuma hutbesine çıkacak derecede Arapçalarını ilerletiyorlar.

Arapça hazırlık sınıfı eğitimi sonrasında okuldan mezun edeceği öğrencilerin çift dili ileri derecede öğrenerek mezun olmalarını hedefleyen okul yönetimi, geçtiğimiz Cuma günü 8 Temmuz tarihinde on adet 9. Sınıf öğrencisini de kardeş ülke Bosna Hersek’te yer alan ve eğitim dili İngilizce olan Uluslararası Saray Bosna Üniversitesine (IUS) yolcu etti. Öğrenciler yapılan seviye tespit sınavı sonrası A2, B1 ve B2 düzeyinde bir ay sürecek İngilizce öğretimi programı sonrası sertifikalarını alarak yurda dönecekler. Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü yılında 102 erkek öğrenci alacak.”

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri