Dilber: Okullarda Başıboşluk, Düzensizlik Hakim

Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen, okullarda bir başıboşluk, düzensizlik ve ne yapılacağını bilememe durumunun hakim olduğunu söyledi.    Dilber,...

Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen, okullarda bir başıboşluk, düzensizlik ve ne yapılacağını bilememe durumunun hakim olduğunu söyledi.

    Dilber, sendika il binasında düzenlediği basın toplantısında, 24 Eylül 2014 Çarşamba günü yapacakları iş bırakma eylemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanan tasfiyelerle okul müdürlerinden üst düzey yöneticiler kadar neredeyse yönetici bırakmadığını savunan Dilber, "Çalışkan, başarılı, ödüllü, okulunu zirveye taşıyan okul müdürlerine sözde değerlendirmelerde düşük puanlar verilerek, onları görevlerinden aldılar ve küstürdüler. Bu kıyım furyasından süreç içerisinde toplamda 76 bin yönetici doğrudan etkilenecek. Bu kıyım, okullarda 4 yılını dolduran müdürlerle başladı, müdürlerin kendi ekiplerini oluşturması ile devam ediyor ve ilk defa ve yeniden müdür görevlendirmeleriyle son bulacak. Görev süresi uzatılacak müdürler belirlenirken, okul müdürlerine kendilerini hiç tanımayan görevinde vekâleten bulunan ilçe milli eğitim müdürleri ve sadece 2-3 aydır görevlerinde olan şube müdürleri tarafından düşük puanlar verildi. Mesai arkadaşları tarafından tam puan alan müdürlere, MEB yetkilileri tarafından düşük puanlar verilerek, onların görev süreleri uzatılmadı. MEB yetkilileri bu puanları sipariş listeler aracılığıyla verdi." dedi.

    Birçok okulda müdürlerin hala göreve başlamadığını ifade eden Dilber, okullarda bir başıboşluk, düzensizlik ve ne yapılacağını bilememe durumunun söz konusu olduğunu dile getirdi. Dilber, açıklamalarına şöyle devam etti: "Müdürlerin kendi ekiplerini oluşturacağı da düşünüldüğünde, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları diken üstünde. Yani yine adam kayırma, siyaset ilişkileri, kişiye özel muameleler ön planda olacak."

    Eğitimin sorununun sadece kadrolaşma olmadığına vurgu yapar Dilber, "Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları tırpanlanmaktadır. Gelir dağılımındaki adaletsizlik büyümektedir. Bu yıl ilk kez malum sendikanın masada pazarlık yapmaması nedeniyle çalışanlar enflasyon farkı alamamıştır, memurların aile ve çocuk yardımları, ek ödemeleri artırılmamıştır. 2014 ve 2015 yılları çalışanlar için kaybedilmiş yıllar olarak tarihe geçecektir. Eşit işe eşit ücret uygulamasında mağdur edilen, ücretlerine hiçbir şekilde zam yapılmayan akademisyenlerin mağduriyetleri sürmektedir. Bu ülkede kalkınmanın itici gücü olan akademisyenlerimiz aylardır zam sözünün yerine getirilmesini beklemektedir." ifadelerini kullandı.

    Dilber, Tüm bu nedenlerden dolayı Türk Eğitim-Sen olarak tüm illerde 24 Eylül 2014 tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri