Dikkat! Sağlığınızdan olmayın

Özel Selçuklu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Sait Önal, bahar aylarında giyim tarzlarını hava şartlarına göre değiştirmeyi ihmal eden kişilerin grip ve nezleye yakalanma oranlarını büyük ölçüde artırdı

Özel Selçuklu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Sait Önal, bahar aylarında giyim tarzlarını hava şartlarına göre değiştirmeyi ihmal eden kişilerin grip ve nezleye yakalanma oranlarını büyük ölçüde artırdıklarını belirtti.

Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların hayat kalitemizi direkt olarak etkileyen ve iş tempomuzu düşüren önemli hastalıklar olduğunu belirten Dr. Sait Önal, özellikle Konya’da ısı değerlerinin yıl içerisinde ani düşüşlere ve yükselişlere sahne olduğunu belirterek, vatandaşları yaz aylarından kalma ince kıyafetlerle dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Bu rahatsızlıkların alerjik reaksiyonlarla da birleşince kulak, burun, boğaz hastalıklarının ortaya çıkabileceğini dile getiren Dr. Sait Önal “Kişilerin bu dönemde kıyafet seçimine de özen göstermesi gerekir, sabah güzel görünen hava öğleden sonra soğuyabilir, ya da tam tersi bir durumla karşılaşılabilir. Yazdan kalma ince giysilere güvenmek doğru olmaz. Tedbirli giyinmek ve kolay giyilip çıkarılabilen kıyafetler taşımak gerekir. Üşümeyi ve terlemeyi engelleyecek kıyafetler seçilmelidir. Özellikle bahar dönemlerinde etkisini gösteren soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklar kendini boğazda yanma, boğaz ve kulakta kaşıntı, halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, bulantı, titreme, öksürük, kas ağrıları gibi olumsuz durumlarla belli eder. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde ise komplikasyonlar oluşabilir” dedi.

Dr. Sait Önal konuşmasının son cümlesinde “Beslenmeye de en az giyim kadar özen gösterilmeli, öğünler atlanmamalı, C vitamini tüketimi ihmal edilmemeli,  bol sebze ve yeşil yapraklı gıdalar tüketilmeli” sözlerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri