Dikkat Çekmek İçin Yol Kestiler, Araç Yaktılar

Mersin’in Silifke ilçesinde 12 yıl önce kurulan fakat faaliyetine bir türlü izin verilmediği için maddi manevi zararda olduklarını iddia eden S.S. 142 Nolu Atayurt Minibüs Otobüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, mağdur olduklarını...

Mersin’in Silifke ilçesinde 12 yıl önce kurulan fakat faaliyetine bir türlü izin verilmediği için maddi manevi zararda olduklarını iddia eden S.S. 142 Nolu Atayurt Minibüs Otobüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, mağdur olduklarını söylüyor. Minibüscüler, yıllardır kimseye seslerini duyuramadıkları gerekçesiyle, karayolunu kapatıp minibüs yaktı.

Her yıl kooperatifin genel kurulunu yaptıklarını, vergilerini ödediklerini, SSK ve bandrollerini yatırdıklarını fakat her geçen yıl zararların daha da ilerlediğini iddia eden minibisçüler, "Yeter artık hakkımızı geri istiyoruz. Silifke’ye ek güzergah talep ediyoruz. Yıllardır oyumuzu alan siyasetçiler hakkımızı yedi. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz" diyerek eski belediye binası önündeki yolun ortasında minibüsü ateşe verdiler.

Kooperatif Başkanı Mehmet Demirtaş, yaptığı açıklamasında, "Sesimizi duyurmanın başka yolu kalmadı, artık boğazımıza geldi. Silifke ye iki farklı kooperatif var diye bize izin vermiyorlar, biz diyoruz ki güzergahın dışında yolcu almayalım Ama yine kabul etmiyorlar Biz 42 üyeyiz yaklaşık 100-150 kişi ekmek yiyecek, artık geçim sıkıntısı yaşayan ailelerimiz var, geçen günlerde bir arkadaşımız geçimi sağlayamadığı için boşanmak zorunda kaldı. Hepimiz geçim sahibiyiz her gün evimize sarı zarf geliyor. Şuana kadar her siyasi dönemde sorunların çözülmesi için söz verildi ama ne partiler, ne vekillerimiz, nede ilçe idari amirleri hiç biri bize yardımcı olmuyor." dedi.

Demirtaş açıklamasının devamında şunları kaydetti: "10.10.2003 yılında Mersin İl Ticaret Müdürlüğü’nün onayı ile yolcu taşımacılığı yapmak için kurmuş olduğunuz SS 142 nolu Atayurt minibüs otobüs motorlu taşıyıcılar kooperatifine 12 yıldır birilerinin engellemelerine rağmen haklı mücadelemizden vazgeçmeyerek bu günlere geldik. Amacımız sadece on iki yıllık mağduriyetimizi dile getirmek ve bütün kamuoyuna bildirmektir. Kooperatifimizin güzergahları ile ilgili 2010/1174 esas 2011/962 karar no ile kooperatifimiz lehine alınan idare mahkeme kararı yine,

2010/128 esas 2011/522 karar no ile yine aynı kooperatifimiz lehine alınan idari mahkeme kararı ve 2013/687 esas 2014/176 karar no ile kooperatifimiz lehine alınan idare mahkeme kararı ve Atayurt Belediye başkanlığının kooperatifimiz lehine almış olduğu 2006/11 nolu meclis kararına rağmen güzergahlarımız hangi amaca ve zihniyete hizmet edilerek Sim-Koop’a rant ve güzergah sağlanmıştır. Sim Koop yıllardır ilçemizde faaliyet gösteren diğer kooperatiflerinde güzergahlarına tecavüz ederek devamlı güzergah arttırmaya devam etmiştir. Halkuki Sim-Koop’un Narlıkuyu beldesi Ovacık köyü ve mahallerini olmak üzere D400 karayolu üzeri Atakent, Atayurt, Arkum, Silifke ve mahalleleri Taşucu yeni hastaneye kadar güzergahını arttırarak Silifke’de taşımacılık birilerinin tekeline geçmiş vaziyetidir. SS 142 nolu Atayurt minibüs otobüs motorlu taşıyıcılar kooperatifi olarak Mersin KM’ye 18.08.2014 tarih 12259 sayı nolu dilekçe ile kooperatifimize Atayurt beldesi meclis ve mahkeme kararlarına istinaden Silifke ilçesine ek güzergah talep etmesine rağmen talebimiz sonuçlandırılmadan mevcut güzergahlarımız tekelci bir tutum içerisinde Sim-Koop’a tescillenmiştir.

Mağduriyetimize sebep olan daire ve komisyon başkanlarını Allah’a havale ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partili milletvekilimiz, il ve ilçe başkanlarımız, Mersin Büyükşehir belediye Başkanımız Sn. Burhanettin Kocamaz ve daire başkanlarımızın sağ duyulu bir şekilde sorunumuzu çözeceğine yürekten inandığımızı beyan eder kamuoyuna saygılarımızı sunarız.” dedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülen araç daha sonra yol ortasından kaldırıldı. Trafik ise yolda geniş güvenlik önlemi alırken, olay yerine gelen jandarma sorumluları hakkında tutanak tutup, bazı kişileri gözaltını aldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri