Dijital Girişimciye Yılda 5 Milyon Lira Destek

Türkiye Vodafone Vakfı (TVV), Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM) ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Business Angels’ın (BUBA) Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı ile dijital fikirleri toplanması, uygulamaya dökülmesi planlanıyor.Program

Türkiye Vodafone Vakfı (TVV), Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM) ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Business Angels’ın (BUBA) Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı ile dijital fikirleri toplanması, uygulamaya dökülmesi planlanıyor.

Program ile dijital girişimcilik projelerine yılda 5 milyon lira maddi destek sağlanması hedefleniyor.

Vodafone FikirÇarkı; Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, UGM Başkanı Sezai Hazır ve BUBA Başkanı Timuçin Bilgör tarafından tanıtıldı. Ender Buruk, Türkiye’de girişimciliğe ilginin arttığını vurguladı. Buruk, “Türkiye’de her 100 kişiden 32’si 3 yıl içinde girişimcilik faaliyetinde bulunmayı planlıyor. Bu oran gelişmekte olan ülkelerde yüzde 29,09, gelişmiş ülkelerde ise yüzde 14,27. Diğer yandan üniversite mezunu girişimcilerin oranı, 2006’da yüzde 15,30 iken, 2013’te yüzde 44’e çıktı. Bu rakamlar, bize Türkiye’de gençlerin girişimciliğe ilgi duyduğunu ifade ediyor. Biz de Vodafone Türkiye olarak girişimciliğin artması adına FikirÇarkı Girişimcilik Programı’nı hayata geçirdik.” açıklamalarında bulundu.

Buruk, Vodafone FikirÇarkı’nda dijital fikirlerin itina ile ele alınacağını anlattı. Buruk, şöyle devam etti:

“Program ile binlerce fikir toplanacak, bizim dijital girişimcilik projelerine toplam 5 milyon lira maddi desteğimiz söz konusu olacak. Böylece Türkiye’de girişimciliğe katkı sunmayı hedefliyoruz. Bu programın genç girişimcilerimizin uluslararası arenada önemini artıracağını düşünüyoruz.”

UGM Başkanı Sezai Hazır ise “UGM ve Vodafone FikirÇarkı işbirliği Türkiye’de dijital girişimlerin önünün açılmasına ciddi katkılar sağlayacak.” dedi.

BUBA Başkanı Timuçin Bilgör de “Güçlü mentor ağımız, kuluçka hizmetlerimiz ve geniş yatırımcı ağımız ile Vodafone FikirÇarkı girişimlerine stratejik konularda katkı yapacağız.” dedi.

FikirÇarkı Girişimcilik Programı’nın etapları şöyle:

• Fikir toplama: Fikirler www.fikircarki.vodafone.com.tr adresinde toplanıyor.

• Eğitim: UGM kanalı ile e-eğitim ve mentorluk faaliyetleri veriliyor.

• Tohumlama:BUBA ve UGM kanalı ile tohumlama yapılıyor. Bu kapsamda, girişimci adaylarına mentorluk, kuluçka merkezi, teknik yardım ve başlangıç sermayesi sunuluyor.

• Şirket oluşumu: Proje ortakları ile yenilikçi şirketler (startup’ların) için gerekli altyapı sunuluyor. Buna göre mentorluk, kuluçka merkezi, ilerletme, detaylı teknik değerlendirme ve fonlama yapılıyor.

• Büyüme: Belli bir seviyeye gelen girişimler, Vodafone'un yatırımcı ekosistemiyle buluşturuluyor.

Program kapsamında 5 milyon lira fona bedelsiz mentorluk hizmetleri, SIM kartla sınırsız diyalog imkanı, Vodafone markalı cep telefonu, Net Cloud servisleri gibi yan haklar ilave edilecek. Fon alma hakkı elde edecek fikirlerin sosyal girişimcilik fikri olacağı FikirÇarkı’nın Vodafone dışında yatırımcı portföyünün de katkılarının eklenmesi ile başarılı girişimcilere daha büyük bir maddi destekte bulunulması mümkün olacak. Vodafone ayrıca, başarılı projelerden uygun bir ya da daha çok projeyi satın alarak, genç girişimcilere gelir paylaşımı modeliyle ek kazanç da sağlayacak. Mayıs-Ekim 2014 tarihleri arasında yürütülen pilot uygulamada 160 fikrin toplandığı Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı’nın tüm Türkiye’ye açılmasıyla binlerce fikre ulaşılması hedefleniyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri