'Dijital ezber bozacak'

Türkiye’nin Dijital Dönüşümü’ne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone’un bu yıl ikincisini düzenlediği Dijital Dönüşüm Zirvesi, yapıldı. Zirvede konuşulanlar ezber bozacak türden olunca katılımcıların ilgisi hayli fazla oldu

Vodafone Türkiye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dijital Dönüşüm Zirvesi, 4 bini aşkın davetlinin katılımıyla öncekigün İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. “Dijital Dönüşüm’ün parçası ol” temasıyla dijitalleşmenin lider isimlerini bir kez daha Türkiye’de buluşturan zirvede, yerli ve yabancı çok sayıda konuşmacı, iş dünyası, reklam, pazarlama, gazetecilik, müzik, finans, sağlık, şehircilik, otomotiv, eğitim ve spor gibi alanlarda dijitalleşmenin hayatı nasıl değiştirdiğini anlattı. Türkiye’nin ilk interaktif dijital senfonisiyle başlayan zirvenin açılışını Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın yaptığı Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, bir kez daha birey ve kurumları dijitalleşmenin dönüştürücü gücüyle tanıştırdı.

Her biri kendi alanında dijitalleşmenin lideri olan konuşmacılar, Dijital Dönüşüm’ü gerçekleştirecek olanların bireyler ve kurumlar olduğunun altı çizerek tüm katılımcıları bu dönüşümün bir parçası olmaya davet etti. Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’ne katılan yabancı konuşmacılar arasında WPP’nin Kurucusu ve CEO’su Sir Martin Sorrell; Huawei Kurumsal Çözümler Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Zou Siyi, Google Eski Başkan Yardımcısı, Google X ve Udacity Kurucusu Sebastian Thrun; 30’dan fazla dilde 1,5 milyon kopya satan “Undercover Economist” (Görünmeyen Ekonomist) kitabının yazarı ve Financial Times köşe yazarı Tim Harford; Google’ı değiştiren isimler arasında yer alan, kredi skorunun Büyük Veri ile analiz edildiği ZestFinance’in kurucusu Douglas Merrill; dijital tıp uzmanı, Singularity Üniversitesi Kürsü Başkanı Dr. Daniel Kraft; şehirleri yeniden yaratan adam olarak bilinen ve dijital şehirler üzerine bir düzineden fazla kitap kaleme almış olan, The Creative City Index Kurucusu Charles Landry; 62 ülkede 7-17 arası gençlere kod yazmayı öğreten CoderDojo Vakfı’nın Global CEO’su Mary Moloney, INSEAD Teknoloji Profesörü Nils Rudi gibi dünyaca ünlü isimler yer aldı.

Sanattan spora her alanda tüm ezberlerin bozulduğu bir geleceğe doğru ilerlediğimize dikkat çeken Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları söyledi: “Vodafone olarak, geçen yıl başlattığımız dijitalleşme diyaloğunu bu yıl daha da güçlendirerek devam ettiriyoruz. Dijital Dönüşüm’ü gerçekleştirecek olanların bireyler ve kurumlar olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla, 7’den 70’e herkesi Dijital Dönüşüm’ün bir parçası olmaya davet ediyoruz. Türkiye’yi 2023 ve ötesine taşıyacak ana unsur, gücünü dijitalleşmeden alan ezberbozan teknolojiler olacak.  Yeni ‘4bucakG’ stratejimizle 4.5G’yi 81 ilde en ücra köşeye kadar götüreceğiz. 4.5G için yaptığımız yatırımlarla Türkiye’de ‘en geniş kapsamaya sahip operatör’ olmayı taahhüt ediyoruz.”

DİJİTAL DÖNÜŞÜM’ÜN DIŞINDA KALAMAYIZ

Zirvenin açılışında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan da bir konuşma yaptı. Sayan, şunları kaydetti: “Günümüzde her şey hızla dijitalleşiyor. Bugün artık, Endüstri 4.0 dönemindeyiz. Gelecekte, gücünü dijitalleşmeden alan iş modelleri başarılı olacak. Teknoloji, önce insanları, ardından makineleri birbirine bağladı. Yakın gelecekte de nesneleri birbirine bağlayacak. Bu dönüşüm ise sadece hayallerimizle sınırlı olacak. Telekomünikasyon sektörü, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin gelişiminde de önemli rol oynuyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak, Ulusal Genişbant Stratejisi’ni tamamlamak üzereyiz. Bu stratejinin hayata geçmesiyle birlikte sayısal uçurumun azaldığı bir Türkiye’ye adım atacağız. Vatandaşlarımıza her an her yerde yüksek hızlı genişbant erişimi sağlayacağız. Türkiye’ye dijital yenilikleri tanıtan Vodafone’a teşekkürlerimi sunuyor, herkesi dijitalleşmenin bir parçası olmaya davet ediyorum.”

İŞ DÜNYASINDA DİJİTALLEŞMENİN ETKİLERİ KONUŞULDU

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, bu yıl da Türk iş dünyasının liderlerini bir araya getirdi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’un yönettiği Türk İş Dünyası Paneli’ne, GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı katıldı. Dijitalleşmenin enerji, bankacılık, sanayi ve medya alanlarındaki etkilerinin ele alındığı panelde, şirketlerin dijitalleşme stratejileri paylaşılarak, Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal kalkınması için dijitalleşmenin her alanda teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında Türkiye’ye ilk kez gelen dünyaca ünlü Shimon Robotları ise zirvenin en ilgi çekici şovlarından birine imza attı. İnsanlarla birlikte müzik yapma özelliğine sahip olan Shimon Robotları’nın “Robotlar Yeniden Seslendiriyor” adlı performansı izleyicilerden tam not aldı. Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi 2016’nın kapanışı da açılışı kadar görkemli oldu. Mercan Dede, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en sıradışı müzik performanslarından birine imza attı. Teknik altyapı ve görselleştirme bölümlerini Fikirbazzenger ve Ouchhh'un üstlendiği performansta, dinleyiciler ses dalgalarının farklı formlarda gözle görülebilir hale geldiğine gerçek zamanlı olarak tanıklık etti..

MUHAMMET GÜMÜŞ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri