"Dijital dönüşüm takip edilmeli"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut, bölgelerde faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarında görev yapan basın mensuplarıyla ilişkilerin düzenlenmesi ve basının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneğince yürütülen "Yerel Medya Buluşmaları Projesi" kapsamında Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde Konya'daki yerel ve ulusal medya temsilcilerine "çok kanallı yayıncılık" sistemi hakkında bilgi verildi. Programda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut, "Yerel Medya Buluşmaları Projesi kapsamında, ana akım medya ile yerel medya temsilcilerini bir araya getirmek, medya teknolojileri alanında ortaya çıkan gelişmeleri paylaşmak, başta 'Çok Kanallı Yayıncılık' olmak üzere yerel medyanın ulusal düzeyde başarı göstermesini mümkün kılacak anlayışları ve organizasyon biçimlerini tartışmak ve yerel medyanın karşı karşıya kaldığı sorunları temsilcilerinden dinleyip İletişim Başkanlığına sunulmak üzere, '2021 Yerel Medya Raporu'nun hazırlanması amaçlanmaktadır" dedi.

MERKEZ MEDYA VE YEREL MEDYA ARASINDA FARK KALMADI

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Kenan Kıran, Türkiye'de 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat gibi darbelerin yaşanmasında merkez medyanın rol üstlendiğini, darbecileri destekleyen manşetlerin atıldığını hatırlatan Kıran konuşmasını şöyle sürdürdü: “"Darbe girişimi ilk kez başarısızlığa uğratıldı. Burada en etkili güç bir bakıma medyanındı. Devletin televizyonu TRT işgal edildi ama özel televizyonlar, daha sonra da devlet televizyonu bu darbecileri püskürttü. Bir bakıma vatandaşın seçilmiş iktidara sahip çıkmasına yönelik güç birliği yaptılar. İnternet gazeteciliğinin gelişmesiyle merkez medya ve yerel medya arasında fark kalmadığını dile getiren Kıran, gazeteyi, internet sitesini, televizyonu aynı anda doğru bir şekilde kullanan gazetecilerin öne geçecektir.”

DİJİTALİN İMKANLARI KULLANILMALI

Çok kanallı yayıncılık hakkında bilgi veren daily sabah gazetesi editörü Can Kazancıoğlu, “Yeni medyanın gelişmesi ile birlikte artık basın sektörü çok hızlı bir hal aldı. Yazılı basında haberleri yazıp baskıya gönderene kadar haber eskimiş haber olabiliyor. Çok kanallı yayıncılıkta üzerinde durmaya çalıştığımız konu tam olarak bu noktada artık hepimiz haberleri dijital üzerinden okuyabiliyoruz. Yerele yayın yapan bir gazetenin dijitalle birlikte dünyanın birçok yerine haberlerini ulaştırma imkânı sağlayabiliyor. Farklı ülkelere farklı insanlara ulaşmanın en kolay yolu dijitalden geçmektedir. Dijital üzerinden reklam alanları da artmaktadır. Dijital medyanın bize sunduğu en önemli bir diğer nokta ise evden çalışma sistemi ile birlikte dünyanın birçok noktasında insanla birlikte çalışabilirisiniz” dedi.

DİJİTALDE GÖRÜNTÜ VE SESE OLMAZSA OLMAZ

Dijital platformlarda haberin yanı sıra ses ve görüntüyü bir arada kullanmanın önemine değinin Daily Sabah Görsel İçerik Editörü Rahmi Osman Kaçmaz, şunları ifade etti: dijitale haber giren basın kuruluşlarının habere tıklanma sayısını artırmak üzerine birkaç metoda başvuruyorlar. Ancak bu tarz metotlar internet alt yapısında domain puanı düşürüyor. dolayısı ile bu yapılan metotlar uzun vadede sitede kullanıcıların başının ağrımasına sebep olabiliyor. Site yönetiminde google veri analizleri haber sitesinin bir haber aradığınızda karşınıza çıkaracak ilk haberi bu verilere göre sıralıyor. Videolu içerik üretmek özel haber konuları girmek site domain puanını yükseltecektir. Dünyanın herhangi bir yerinde haber arayan birisi eğer sez doğru anahtar kelimler görüntüler ve videolar ile haberi servis ettiyseniz karşısına sizin siteniz düşecektir.”

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri