Dgp Genel Başkanı İdris Bal, 17 Aralık'a Takipsizlik Kararına İtiraz Etti

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesine itiraz etti. İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Bal bir grup partili ile birlikte sulh ceza hakimliğine sunulmak...

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesine itiraz etti.

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Bal bir grup partili ile birlikte sulh ceza hakimliğine sunulmak üzere başsavcılığa itiraz dilekçesini verdi. Bal daha sonra beraberindekilerle birlikte adliye önünde açıklama yaptı. Ermenek’te madende ölen işçinin babasının yırtık lastik ayakkabılarıyla basına yansıyan fotoğrafını gösteren Bal, adliyede olmalarının sebebinin bu fotoğraflar olduğunu kaydetti.

Madende ölen işçinin babasına iskarpini fazla gördüler diyen Bal, “Milletimiz bu resimleri iyi görmeli. Bu garibanları iyi görmeli. Bu lastik ayakkabıyla dolaşan insanlarımızı ve bu lastik ayakkabıları iyi görmeli. Bu insanlar görülmeli ama lastik ayakkabı yerine ertesi gün yeni bir lastik ayakkabı getirildi. İskarpin fazla görüldü herhalde onlara.” dedi.

17 Aralık soruşturmasıyla ilgili takipsizlik verildiğini hatırlatan Bal, “Biz buna itiraz ettik. Milletimiz adına itiraz ettik. O doğru dürüst lastik ayakkabıları bile olmayan masum Anadolu insanı adına itiraz ettik. Biz diyoruz ki yargılama olmalı. Gidebildiği yere kadar gitmeli. İnsanlar delikanlı gibi erkekçe yargının önüne çıkıp aklanmalı.” diye konuştu.

Devletin ve yargının itibarı ile oynamayın diyen İdris Bal, “Zerrab’ın önünde yatanlar bu ülkede serbest geziyorsa, Meclis koridorlarında dolaşıyorsa bu resim milletimizi çok üzer. Yargımıza zarar verir. Ben uyarıyorum, devletimizin itibariyle oynamayın, yargının itibariyle oynamayın.” ifadelerini kullandı.

Sonuna kadar gideceklerini kaydeden Bal, “Olmadı Anayasa Mahkemesi’ne AİHM’ye gideceğiz. Herşeyden önemlisi halkımıza gideceğiz. Halkımız yolsuzlukların nasıl örtüldüğünü, medyaya baskı yapılarak nasıl örtüldüğünü görmeli. Savcılarımıza hakimlerimize nasıl baskı yapılarak örtüldüğünü görmeli. Biz savcıları, hakimleri, medyamızı ve herkesi cesur olmaya çağırıyoruz.” dedi.

“Şu ayakkabının sebebi yolsuzluklardır. Adaletsiz gelir dağılımıdır, israftır. Birilerinin iktidarın kanatları altında haksız yere ahlaksızca zenginleşmesidir.” diyen Bal, “Vicdan sahibi herkese soruyorum, 10 yılda neden ihale kanunu 165 kere değişir? Herkes şöyle cevap veriyor, ‘birilerinin önünü açmak birilerinin önünü kapatmak için ihale kanunuyla oynuyorlar.’ Yandaşlarının malı varsa gümrükte bir gecede yasa çıkıyor bu ülkede.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri