Dgp Başkanı Bal, 25 Aralık Takipsizlik Kararına İtiraz Etti

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamındaki 96 şüpheli hakkında verdiği takipsizlik kararına itiraz etti. Verilen kararın yanlışların...

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamındaki 96 şüpheli hakkında verdiği takipsizlik kararına itiraz etti. Verilen kararın yanlışların üzerini örtmek olduğunu ifade eden Bal, "Biz bunun hukuksuz olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Bal, itiraz dilekçesini iletmek üzere parti kurmaylarıyla birlikte Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına geldi. DGP Başkanı Bal, adliye girmeden önce bir basın açıklaması yaptı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığının kamu oyunda 25 Aralık olarak bilinen rüşvet ve yolsuzlukla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına dair bir karar verdiğini hatırlatan Bal, "Biz bunun hukuksuz olduğunu düşünüyoruz. Biz bunu yanlışların örtülmesi bağlamında çok büyük bir hukuk hatası olduğunu düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 25 Aralık operasyonlarının savcının kararına rağmen polis tarafından uygulanmadığını bunun bir anayasal suç olduğunu ileri süren Bal, "Zira anayasamızı ve yasalara göre savcının talimatını polis uygulamak mecburiyetindedir. Ama uygulanmamıştır. Bu cumhuriyet tarihindeki en net açık hukuksuzluklarından bir tanesidir." ifadelerini kullandı.

Yargıya ve polise müdahale edildiğini dile getiren Bal, "İktidar doğru ortaya çıksın, çürük elmalar ayıklansın, demek yerine, şeffaflık yargı bağımsızlığı ve medya özgürlüğü yerine bu olayların üstünü örtebilme için adli kolluk yönetmeliğini değiştirmiştir. Hakim Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’ya yönelik düzenleme yapmıştır. Daha sonra istiklal mahkemelerinin modern versiyonu olan sulh ceza hakimliklerini ortaya koymuştur. HSYK seçimlerinde taraf olmuştur.” şeklinde konuştu.

Bal, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu arada da bu müdahalelerden dolayı maalesef böylesine hukuksuz, evrensel değerlerle demokratik ilkelerle açıklanamayacak bir karar vermiş ve 25 Aralık'ın üstünü hem psikolojik savaşla örten ve hem de hukukla örten bir karar vermiştir. Biz bugün buraya buna itiraz için geldik. 25 Aralık'a yönelik dair bir itirazımızdır. Bu işlerin peşinde olacağız. Hukuk devleti ile kanun devletinin farklı olduğunu ortaya koyacağız."

Partilerinin varlık sebebinin hukuksuzluklara ve iftiralara dur demek olduğunu belirten Bal, "Demokratik Gelişim Partisi olarak varlık sebebimiz yanlışlıklara, hukuksuzluğa dur demek içindir, iftira terörüne dur demek içindir. Yargıya, medyaya baskıya dur demek içindir ve devletimizin genleriyle oynanmaya dur demek içindir." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Bal ve beraberindekiler, itiraz dilekçelerini ilgili mercilere vermek üzere adliyeye girdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri