Devrim Konseyi Başkanı Agedi: Esed, Pyd’yi Şebbiha Gibi Kullanıyor

Özgür Suriye Ordusu Halep Askeri Devrim Konseyi Başkanı Abdulcabbar Agedi, Esed rejiminin, PKK'nın Suriye uzantısı olarak bilinen PYD’yi, Şebbihalar gibi kullandığını söyledi.

Özgür Suriye Ordusu Halep Askeri Devrim Konseyi Başkanı Abdulcabbar Agedi, Esed rejiminin, PKK'nın Suriye uzantısı olarak bilinen PYD’yi, Şebbihalar gibi kullandığını söyledi. Agedi, muhaliflerden Esed güçlerine katılımın olduğu yönündeki haberleri de yalanladı.

        Agedi, Suriye sınırında yaşanan son gelişmeler ve muhalif kanattaki çalışmalar hakkında konuştu. Özgür Suriye Ordusu’ndan Esed güçlerine katılım olduğu yönündeki haberleri değerlendiren Agedi, "Bu kesinlikle olmayacak bir haber. Kesinlikle yalan olduğunu söyleyebilirim. Rejimin medyasının Özgür Suriye Ordusu'na psikolojik olarak baskı yapmak amacıyla böyle yayınladığı yalan haberlerden." dedi.

        PYD’nin Rasulayn şehrini kontrol altına almasıyla ilgili konuşan Agedi, PYD’nin hem kendileri hem de Kürtler tarafından kabul görmeyen bir grup olduğunu öne sürdü. Esed rejiminin PYD’yi, sorun çıkması için Şebbiha gibi kullandığını iddia eden Agedi, "Bizim aslında Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Beraber çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Bazı kötü grupların varlığına da dikkat çeken Agedi, hem PYD’yi hem de Şebbihaları Kürtlerle beraber çalışıp yeneceklerini öne sürdü. Esed rejiminin Halep’e tekrar saldırı düzenleyeceği iddialarıyla ilgili de konuşan Agedi, "Rejim daha önce de topladıkları askerlerle Halep’e geldi. Biz birlik olarak geri püskürttük. Rejimle beraber, Hizbullah ve İran’dan gelen bazı gruplar da içlerinde vardı. Onları geri gönderdiğimiz gibi ters hücuma geçtik. Şimdi onlar kaçıyor, biz ilerlemeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri